Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ για κλαδική σύμβαση


Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ υπερψήφισε την παρακάτω πρόταση που κατέθεσε η Πρόταση Προοπτικής, και υποστήριξαν και οι Ενιαία και ΔΑΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας

Οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα, εν όψει των διαπραγματεύσεων που ήδη ξεκίνησαν ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ και τους Τραπεζίτες για την υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης,  διαμηνύουμε τα εξής:

Οι προτάσεις των εκπροσώπων των Τραπεζών είναι ωμά προκλητικές και προσβλητικές για το σύνολο των τραπεζοϋπαλλήλων. Είναι ξεκάθαρο πως στοχεύουν σε μια συνολική αμφισβήτηση του θεσμού της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, ώστε να μπορούν με απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα να καθορίζουν τους όρους αμοιβής και εργασίας μας.

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά  τις προτάσεις των Τραπεζιτών για νέες μειώσεις στις ήδη «κουρεμένες» αποδοχές μας.  Απορρίπτουμε τις προτάσεις για κατάργηση του επιδόματος ισολογισμού, για μειώσεις στα κλιμάκια και το επίδομα πολυετίας . Απορρίπτουμε κάθε συζήτηση για μεταφορά επιδομάτων και παροχών θεσμικού χαρακτήρα (συζύγου, τοκετού, βρεφονηπιακού σταθμού κλπ.) στις επιχειρησιακές συμβάσεις . Το εισόδημά μας έχει πλέον ισοπεδωθεί από τις περικοπές, την αυξημένη φορολόγηση και τα χαράτσια. Δεν πάει άλλο.

Δεν διαπραγματευόμαστε καμία διεύρυνση του ωραρίου.  Λέμε όχι στην ελαστικοποίηση της εργασίας, τις «βάρδιες», το επιλεκτικό άνοιγμα καταστημάτων σε μέρες αργίας.  Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, να ζητείται η αύξηση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας,  τη στιγμή που επιχειρείται συστηματικά στις τράπεζες η καταπάτηση του κλαδικού ωραρίου, χωρίς να γίνεται λόγος για πρόσθετη αποζημίωση της υπερωριακής απασχόλησης.

Απαιτούμε σταθερή δουλειά για όλους, με ίσους όρους. Καμία απόλυση και μείωση προσωπικού .  Όχι  εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων, ενοικιαζόμενοι χωρίς δικαιώματα, ατομικές συμβάσεις, περαιτέρω  εντατικοποίηση της εργασίας.

Διαμηνύουμε τέλος, ότι  είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά και να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο, την πορεία εξαθλίωσης στην οποία θέλουν να μας οδηγήσουν οι τραπεζίτες. 
2/3/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: