Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Έκτακτη ενημέρωση για κλαδική σύμβαση

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, έκτακτη συνάντηση εκπροσώπων της ΕΤΕ με το προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, όπως είχε ζητήσει η Τράπεζα, με θέμα την κλαδική σύμβαση και τη λήξη της μετενέργειας.
Η Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να αρθεί η ρήτρα συμψηφισμού που υπάρχει στην επιχειρησιακή σύμβαση που υπογράφηκε τον Αύγουστο, ώστε αν προκύψουν νέες μειώσεις μισθών από την υπογραφή κλαδική σύμβασης - και όπως φαίνεται η ηγεσία της ΟΤΟΕ έχει ήδη συμφωνήσει για μειώσεις περίπου 10% -, να επιβληθεί επιπλέον η μείωση αυτή και να μην συμψηφιστεί με τις προηγούμενες μειώσεις. Η Διοίκηση επικαλέστηκε λόγους ανταγωνισμού με τις άλλες τράπεζες και επιπλέον, ότι πιέζεται από το ΤΧΣ. Απείλησαν ευθέως ότι αν οι εργαζόμενοι της Εθνικής δε συμφωνήσουν, η Διοίκηση δεν θα υπογράψει κλαδική σύμβαση, στις 15 Μάη θα επιβάλει τις μειώσεις από τη λήξη της μετενέργειας, και επιπλέον ότι θα καταγγείλει και την επιχειρησιακή σύμβαση για σπουδαίο λόγο, ακόμη κι αν υπογράψουν κλαδική οι άλλες τράπεζες με την ΟΤΟΕ.
Συνεδριάζει σε λίγο το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ. Είναι εμφανές ότι δικαιωνόμαστε όσοι καταγγείλαμε την φιλοεργοδοτική στάση του Συλλόγου που μας καλούσε να βάλουμε πλάτη για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και υπέρ της Διοίκησης Τουρκολιά, η οποία τώρα μας το "ανταποδίδει" εκβιάζοντας για νέες μεγάλες μειώσεις μισθών. Μόνος δρόμος πλέον για μας είναι ένας καλά σχεδιασμένος και οργανωμένος αγώνας, με τη συμμετοχή και απόφαση των ίδιων των εργαζόμενων, ώστε να χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας όπλα κόντρα στη Διοίκηση, απειλώντας τώρα που «θα τρέξει» η ΑΜΚ. Καλούμε τους συναδέλφους σε ενεργή συμμετοχή και εγρήγορση με κάθε τρόπο, εκτός κι αν θεωρούν ως προτιμότερη την μέχρι τώρα στάση που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο και ήταν ξεκάθαρα «ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ».
Εκ της Πρότασης Προοπτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: