Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Άρθρο συναδέλφου για τις γραμματείες του Συλλόγου

Δημοσιεύουμε κείμενο που είχε γραφτεί για το φύλλο μας "Αντι-λογισμοί" που εκδόθηκε τον Μάιο, και που για λόχους χώρου και μόνο δεν κατέστη δυνατό να μπει στην εφημερίδα μας.


Βόλεμα «υμετέρων» ή αποκλεισμός «ενοχλητικών»;
Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε ως συνάδελφοι-μέλη του ΣΥΕΤΕ, αλλά και ως «Πρόταση Προοπτικής» τη νέα σύνθεση και τους νέους προέδρους των Γραμματειών του Συλλόγου από το ημερολόγιο, που μας διανεμήθηκε στις αρχές του έτους!
Μετά την παρασκηνιακή εκλογή του Προεδρείου τον περασμένο Μάη, πότε ακριβώς συνεδρίασε το ΔΣ και αποφασίστηκε η κατανομή προσώπων και η ανάθεση αρμοδιοτήτων; Μάλλον υπήρχαν σοβαρότερες ενασχολήσεις, όπως το να πείσουν το Προσωπικό ότι οι μειώσεις του Αυγούστου ήταν περίπου κάτι καλό ή το μικρότερο κακό και μας εξασφάλιζαν για 3 χρόνια! Σήμερα, μετά τις νέες απαιτήσεις των Τραπεζιτών τι έχουν να μας πουν;
Αυτή η πραγματικότητα έρχεται να υποστηρίξει τις δύο αναπάντητες επιστολές διαμαρτυρίας της παράταξης μας για τον αποκλεισμό της από τις αποσπάσεις, που επιβάλλουν οι ευθύνες μας, ο διπλασιασμός των ποσοστών μας και η ολοένα αυξανόμενη αποδοχή μας από τους συναδέλφους. Μάλλον οι διοικούντες το Σύλλογο για δεκαετίες θέλουν να δυσχεράνουν το έργο μας, σίγουρα ερήμην των συναδέλφων. Μάταιος πια ο κόπος τους!
Τίθεται σαφώς το ερώτημα με ποιο ιδιαίτερο κριτήριο στελεχώθηκαν οι Γραμματείες, που επιτελούν συγκεκριμένη αποστολή σύμφωνα με το Καταστατικό; Καταλαβαίνουμε ότι τελικά δεν είναι τυχαίο γεγονός ότι δεν έχουν συνεδριάσει ποτέ και για κανένα επιμέρους ζήτημα που απασχολεί τους συναδέλφους!

Αλήθεια ποια άποψη έχει εκφράσει η Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων για την απειλή του μνημονιακού οδοστρωτήρα ή η αντίστοιχη του Πιστωτικού Συστήματος για την εξαγορά της Eurobank και τις «2,5 Συστημικές Τράπεζες»; Ποιες δραστηριότητες έχουν αναπτύξει οι Γραμματείες Νέων και Ίσων Ευκαιριών; Οι Γραμματείες Ασφαλιστικού και Κοινωνικής Μέριμνας, Διεθνών Σχέσεων, Εκπαίδευσης και Αλληλεγγύης, απαραίτητες σε τέτοιους καιρούς, είναι υπαρκτές και λειτουργούν κανονικά; Μήπως ζητωκραυγάζει η Γραμματεία Λέσχης για το «κουτσουρεμένο» άνοιγμά της μετά από 15(!) μήνες;
Καλούμε το Προεδρείο του ΔΣ του Συλλόγου να επανέλθει στην ομαλή δημοκρατική του λειτουργία για το καλό όλων και προπαντός των εργαζομένων… να είναι σίγουροι ότι η πορεία της «Πρότασης Προοπτικής» δεν ανακόπτεται οποιοδήποτε μέτρο αποκλεισμού μας και αν εφαρμόζουν.
Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: