Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Τράπεζας Αττικής εκφράζει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται στην 6η βδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις και τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις παράνομες και αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που η υποτακτική στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών κυβέρνηση προωθεί ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του ελληνικού λαού, τις κρατικές απειλές, τις εισαγγελικές παρεμβάσεις και εν γένει την τρομοκρατία που ασκεί μέσω των μηχανισμών καταστολής σε βάρος κάθε κινηματικής πρωτοβουλίας ή σκέψης αυτοδιάθεσης που ολοένα και συχνότερα εμφανίζονται για να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή και την κοινωνία.
Αποσκοπώντας να κάμψει κάθε μορφή κοινωνικής αντίστασης και πάλης, βάλλει, εδώ και δύο μήνες, με τον πλέον αντιδημοκρατικό τρόπο, κατά της απόλυτα πετυχημένης απεργίας διαρκείας του κλάδου των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων της χώρας, που, κόντρα στα ειδεχθή νομοθετικά και διοικητικά τεχνάσματα των κυβερνητικών υπαλλήλων της τρόικα, επιμένει να μη σκύβει το κεφάλι και να αγωνίζεται για τα απολύτως αυτονόητα των δικαιωμάτων και κατακτήσεών του, αλλά και τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.
Στεκόμαστε αλληλέγγυα, μαζικά και συμμετοχικά (Σάββατο, 19/10/2013, στις 2 το μεσημέρι στα Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών) στο πλευρό των εργαζομένων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως και είμαστε μαζί με κάθε συνάνθρωπό μας, Σύλλογο, Σωματείο, συλλογικότητα που αγωνίζεται για την προάσπιση των ατομικών και ταξικών του συμφερόντων ενάντια στις ντόπιες και ξένες πολιτικές που οδηγούν τον ίδιο στο περιθώριο και την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση.
Ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων της χώρας είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας υπεράσπισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας για όλους. Γι’ αυτό και πρέπει τελικά, να είναι νικηφόρος.
Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
              Για το Δ.Σ. του Σ.Υ.Τ.Α.
             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΜΑΤΕΑΣ
            ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: