Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση ΣΥΔΑΠΤΤ για αναγκαστική παραίτηση συναδέλφου στην Εθνική Τράπεζα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Web:  sydaptt.net    Email:  sydaptt@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25-1-2014
     Έναν νέο καταπληκτικό τρόπο για να μειώσουν τα ποσοστά της ανεργίας εφηύραν οι εργοδότες μας. Αντί για το χαρτί της απόλυσης θα υπογράφουμε την παραίτησή μας!

     Με το επιχείρημα ότι «θα είναι καλύτερη εικόνα στο βιογραφικό σου» να εμφανίζεται η διακοπή της εργασίας σαν παραίτηση παρά σαν απόλυση, η εταιρεία ανάγκασε συνάδελφο να υπογράψει την παραίτησή της για να διακοπεί η αορίστου χρόνου σύμβαση που ήταν σε ισχύ. Το δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι είχε συμφωνηθεί, προφορικά, από την αρχή ότι η απασχόληση θα ήταν  μόνο για 11 μήνες.

      Υπό το βάρος της ασφυκτικής πίεσης που αντιμετωπίζει ένας εργαζόμενος όταν βρίσκεται μόνος του στα γραφεία της εταιρείας (σε ένα εντελώς ξένο χώρο, έξω από τον χώρο εργασίας του), βάζει την υπογραφή του σε ένα χαρτί που του στερεί ακόμα και το δικαίωμα να εγγραφεί στις λίστες ανέργων του ΟΑΕΔ και άρα να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα όποια προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας υπάρχουν.

     Ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπήρχε προφορική συμφωνία για 11μηνη απασχόληση, από την στιγμή που η σύμβαση είναι αορίστου χρόνου και η συνάδελφος δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει να εργάζεται, θα πρέπει να γίνει καταγγελία της σύμβασης δηλαδή απόλυση.

   Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη συνάδελφος είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, μητέρα ενός παιδιού   δεν συγκίνησε βέβαια την εταιρεία (ούτε την τράπεζα) στο να την στείλει σπίτι της. Από εκεί θα μπορεί να παρακολουθεί ανενόχλητη στην τηλεόραση (αν έχει ηλεκτρικό ρεύμα) τους διάφορους τηλεμαϊντανούς να κόπτονται για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

   Τα 700 ευρώ που ήταν ο μηνιαίος μισθός της αντί να ξοδευτούν για να αγοραστεί γάλα για το παιδί της, οποία σπατάλη ! θα εξοικονομηθούν ώστε η Εθνική Τράπεζα να παρουσιάζει μεγαλύτερα κέρδη το 2014, από τα 262 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2013 .

    Έτσι φτιάχνονται τα success story! Δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση. Από μία εταιρεία που το έργο της είναι να νοικιάζει ανθρώπους, που οι εκπρόσωποί τους θεωρούν τους συνδικαλιστές «νταβατζήδες» δεν περιμένουμε τίποτα καλύτερο. Συκοφαντούν τους νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων γιατί καταλαβαίνουν ότι αν είμαστε οργανωμένοι και συσπειρωμένοι μπορούμε να βάλουμε σοβαρά εμπόδια στα σχέδια στυγνής εκμετάλλευσης.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.

Καταγγέλλουμε τις παράνομες τακτικές των εταιρειών μεσαζόντων. Επιχειρήσεις που το αντικείμενο εργασίας τους είναι να νοικιάζουν προσωπικό, παραβιάζουν κάθε έννοια εργατικού δικαίου.

Ζητάμε άμεσα την επαναπρόσληψη της συναδέλφου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: