Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοβουλία για Περιφερειακή Συνάντηση Β. Ελλάδας Εργαζομένων Ομίλου Ε.Τ.Ε στη Θεσσαλονίκη

Λάβαμε και αναδημοσιεύουμε: 

Πρωτοβουλία για περιφερειακή συνάντηση Β. Ελλάδας εργαζομένων Ομίλου Ε.Τ.Ε στη Θεσσαλονίκη

Προς συναδέλφους – ισσες,

Για τις 15 Μάρτη έχει οριστεί η φετινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας. Λαμβάνοντας υπόψη, από τη μία την επίθεση που έχουμε δεχτεί στο βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματά μας και τις ακόμα μεγαλύτερες επιθέσεις που ετοιμάζουν για τον κλάδο μας , από την άλλη την αδιαφορία της ηγεσίας του ΣΥΕΤΕ στο να οργανώσει τις απαραίτητες αντιστάσεις, «πιάνουμε το νήμα» από τις περσινές μας συναντήσεις και παίρνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε:
 Περιφερειακή συνάντηση εργαζόμενων Β. Ελλάδας στον όμιλο Ε.Τ.Ε, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:00, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ( Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου )
 Στόχος μας πρέπει να είναι η μαζική παρουσία όλων όσων καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα να συσπειρωθούμε, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να παλέψουμε ενάντια στις περικοπές, τις απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων που μεθοδεύονται από τους τραπεζίτες, την κυβέρνηση και την Τρόικα.
 Παίρνουμε αυτήν την πρωτοβουλία με βάση το παρακάτω σκεπτικό:
·         Να δοθεί βήμα διαλόγου σε όλους τους εργαζόμενους, καθώς ο τρόπος που λειτουργεί ο ΣΥΕΤΕ και διεξάγεται η ΓΣ είναι απωθητικός για μεγάλη μερίδα συναδέλφων, οι οποίοι νιώθουν ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν τα πράγματα.
·         Να δοθεί βήμα διαλόγου στους ενοικιαζόμενους/ες και τους επισφαλώς εργαζόμενους/ες στον όμιλο της ΕΤΕ. Καλούμε το ΣΥΕΤΕ και την ΟΤΟΕ να τους/τις κάνει άμεσα δεκτούς/ες ως ισότιμα μέλη και να πει με αυτόν τον τρόπο ένα περίτρανο όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.
·         Οι συναντήσεις αυτές δεν γίνονται αντιπαραθετικά με τη ΓΣ, αλλά συμπληρωματικά και ως προετοιμασία του κόσμου να κατέβει στην Αθήνα. Αν θέλουμε να γίνει μια ουσιαστική διαδικασία εκεί πρέπει, όλοι όσοι συμμετέχουμε, να είμαστε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι.
·         Ο ρόλος του Συλλόγου είναι να αποτελεί συλλογικό όργανο αγώνα στα χέρια κάθε συναδέλφου. Δυστυχώς, τα τελευταία έχει σε μεγάλο βαθμό εκφυλιστεί. Τώρα που έχουμε μπροστά μας τεράστια μάχες είναι απαραίτητο να προσπαθήσουμε να διαμορφώσουμε αυτό το όργανο ώστε να εξυπηρετεί τις πραγματικές μας ανάγκες.
 Ελάτε να κάνουμε μια ανοιχτή συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και πως μπορούμε να τα λύσουμε. Το να κάθεται ο καθένας μόνος του και να δυσανασχετεί με την κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Πρέπει να αναζητήσουμε όλοι μαζί λύσεις σε μια διεκδικητική κατεύθυνση. Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες και στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και στην Αττική που αν μη τι άλλο δύναται να συγκεντρώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον ποσοτικά, να αναπτύξουν ανάλογες πρωτοβουλίες βάσης.
 Σάββατο 15/2
6μμ
Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης ( Αριστοτέλους 32 & Ολύμπου )

Πρωτοβουλία για περιφερειακή συνάντηση εργαζομένων Β. Ελλάδας στον Όμιλο Ε.Τ.Ε


 Προωθήστε το παραπάνω κάλεσμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συναδέλφους/ισσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: