Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Γ. Συνέλευση ΣΥΕΤΕ 15/3

Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ στις 15/3 χαρακτηρίστηκε από μικρή συμμετοχή. Μόλις 885 συνάδελφοι, δηλαδή λιγότεροι από το 15% των μελών, με μικρό ποσοστό προσέλευσης των συναδέλφων της Αττικής, ψήφισαν για το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και αποφάσισαν για την πορεία του Συλλόγου, 
Ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε με μικρή πλειοψηφία, καθώς το 59% επί των εγκύρων ψηφοδελτίων τάχθηκε υπέρ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΥΠΕΡ: 517
ΚΑΤΑ: 283
ΛΕΥΚΑ: 73
ΑΚΥΡΑ: 12.

Για τον οικονομικό απολογισμό του Συλλόγου, το ποσοστό υπέρ του απολογισμού ήταν 64% (535 ψήφοι) έναντι 235 «κατά» και 73 λευκών, αφού μαζί με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας, τάχθηκε και η ΔΑΣ, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε για πρώτη φορά προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά, σημάδι της κακής κατάστασης των οικονομικών του Συλλόγου εξαιτίας των λανθασμένων αποφάσεων της ηγεσίας του ΣΥΕΤΕ.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επιλογή των παρατάξεων της πλειοψηφίας, ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ναμη συζητηθεί κανένα ψήφισμα κατά τη διαδικασία της Γ. Συνέλευσης, και αντί να τεθούν οι όποιες προτάσεις ψηφισμάτων στην κρίση του σώματος της συνέλευσης, να συζητηθούν σε άλλο χρόνο και τόπο από τους εκπροσώπους των παρατάξεων!!!. Η αντιδημοκρατική αυτή επιλογή τέθηκε «ως πρόταση» και υπερψηφίστηκε από τους λιγοστούς παρόντες στην αρχή της συνέλευσης, με αποτέλεσμα, φυσικά, να μην προκύψει κανένα ψήφισμα από τη διαδικασία της Γ.Σ.!  Στη δε συζήτηση, παρενέβησαν και συνάδελφοι από τη Δ/νση Οργάνωσης για τη σκανδαλώδη απόφαση της Διοίκησης να τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις, κατά παράβαση του κανονισμού αλλά και της πρόσφατης επιχειρησιακής που υπέγραψε η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ, συνάδελφοι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.
Η Πρόταση Προοπτικής κάλεσε τους συναδέλφους να μην παρέχουν «εν λευκώ» εξουσιοδότηση στο ΔΣ του Συλλόγου να υπογράφει επιχειρησιακές συμβάσεις,  και καταψηφίσαμε από κοινού με κάποιους συναδέλφους (άρα δεν υπήρξε ομοφωνία, όπως λανθασμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ).
Συνάδελφοι, εξακολουθούμε να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν για να απαλλαγούμε από τις παρατάξεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έχουν την πλειοψηφία του Συλλόγου. Για να πάρουμε στα χέρια μας το Σύλλογο, μετατρέποντας τον σε ένα αγωνιστικό κύτταρο με νικηφόρα πορεία. Για να αποκρούσουμε τη μεγάλη επίθεση που δέχονται τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Η ανάθεση, η παθητικότητα και η αποχή όχι μόνο αφήνει ανενόχλητες τις παρατάξεις αυτές να συνεχίζουν στην ίδια κατεύθυνση, αλλά διευκολύνει και το έργο της Διοίκησης για τη χειροτέρευση των εργασιακών μας σχέσεων σε όλα τα επίπεδα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια: