Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων για τις απολύσεις στην Εθν. Ασφαλιστική

Αθήνα, 05/12/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο  Σ.Υ.Α.Ε.  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τις διοικήσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής και της Εταιρείας ICAP για τις άδικες και αναίτιες απολύσεις των 4 συναδέλφων μας.
   H  Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, έχει συμφωνήσει με την εταιρεία ICAP να τις παρέχει εργαζόμενους για να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , με εργασιακά δικαιώματα γαλέρας και  μισθούς πείνας.
 Η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία σημειωτέον παρουσιάζει στις επίσημες ανακοινώσεις της μεγάλη κερδοφορία που οφείλεται ΚΑΙ στους εργαζομένους της, αντί να τους επιβραβεύσει  - προχώρησε στην απόλυση τεσσάρων συναδέλφων μας, οδηγώντας τους στην ανεργία και τις οικογένειες τους στην ανέχεια.
 Ο Σ.Υ.Α.Ε. ζητά να καταργηθεί ο θεσμός των «ενοικιαζομένων». Οι άνθρωποι δεν είναι εμπορεύματα.  Καλούμε την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ να προσλάβει όλους τους εργαζόμενους με το καθεστώς του «ενοικιαζόμενου», οι οποίοι τόσα χρόνια καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της. Η απόλυση, χωρίς σοβαρότατο λόγο, στις μέρες μας ισοδυναμεί με «εν ψυχρώ δολοφονία».
Ο Σ.Υ.Α.Ε. συμπαρίσταται στους απολυμένους συναδέλφους μας, θα στηρίξει με κάθε τρόπο το δικαίωμα τους στην εργασία και θα καταβάλλει κάθε δυνατή ενέργεια  για να ανακληθεί άμεσα αυτή η άδικη και αναξιοπρεπής απόφαση.
Καλούμε τις διοικήσεις των εταιριών Εθνική ασφαλιστική και ICAP  Να ανακαλέσουν άμεσα τις απολύσεις και να επαναπροσλάβουν τους συναδέλφους μας. 
    Με τιμή,
     Για το Διοικητικό Συμβούλιο
          O Πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας


               Σπύρος Κολαΐτης                                                      Τέλης Χρηστίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: