Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για τις απολύσεις στην Εθν. Ασφαλιστική

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις στην Εθνική Ασφαλιστική!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

       Οργή μας προκαλεί η απόφαση της Εθνικής Ασφαλιστικής να απολύσει 4 εργαζόμενους λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Οι συνάδελφοί μας εργάζονταν ως ενοικιαζόμενοι μέσω ICAP από 4-8 χρόνια στη θυγατρική του ομίλου της ΕΤΕ και απολύθηκαν στις 2 Δεκέμβρη.
       Η Εθνική Ασφαλιστική, που το 2013 ήταν στις 20 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, συνεχίζει την αντεργατική πολιτική της απολύοντας εργαζόμενους των 600 ευρώ. Μετά τις απολύσεις 110 ασφαλιστών το 2011, θυμόμαστε ότι τον Δεκέμβρη του 2012 είχε απειλήσει ότι θα κάνει μαζικές απολύσεις όταν ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθν. Ασφαλιστικής είχε εξαγγείλει ότι θα εγγράψει στο σωματείο τους 250 ενοικιαζόμενους που εργάζονταν στην εταιρεία. Το αποτέλεσμα ήταν να μην προχωρήσει αυτή η ένταξη και να μείνουν εκτός του Συλλόγου.
       Το σύγχρονο δουλεμπόριο ανθεί μαζικά στον Όμιλο της ΕΤΕ. Η ICAP, η MELLON, η ACTION LINE και άλλες εταιρείες, νοικιάζουν εκατοντάδες εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα όπως και στην Εθνική Ασφαλιστική με μισθούς 600-700 ευρώ, όταν πανηγυρίζουν για κέρδη εκατομμυρίων και προσλαμβάνουν μεγαλοστελέχη με προκλητικούς μισθούς. Στην Εθνική Τράπεζα το καθεστώς αυτό ανθεί από το 1999, ενώ υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που απασχολούνται έτσι πολλά χρόνια.
       Η ευθύνη των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ είναι τεράστια και εγκληματική, καθώς τόσα χρόνια αρνούνται να εντάξουν τους συναδέλφους στους κόλπους του ΣΥΕΤΕ, λοιδορώντας τις προτάσεις μας. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός αφήνει ανυπεράσπιστους και εκτός σωματείων τους εργαζόμενους με καθεστώς ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Η λέξη «ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι» δεν έχει γραφτεί ποτέ σε ανακοίνωση του ΣΥΕΤΕ ή της ΟΤΟΕ, δεν είπαν κουβέντα για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών. Θα ασχοληθούν με τις απολύσεις, ή δεν προλαβαίνουν επειδή μαζεύουν ψηφαλάκια για τις καρέκλες τους;
        Τα ΜΜΕ για να μη χάσουν τις διαφημίσεις του Ομίλου της ΕΤΕ, αναπαράγουν τις υποκριτικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ενώ κρύβουν την εργασιακή κόλαση που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι του σύγχρονου δουλεμπορίου. Και τώρα θα θάψουν την αναλγησία της Διοίκησης της Εθν. Ασφαλιστικής, που μάλλον δεν την αγγίζει το χριστουγεννιάτικο πνεύμα.
       Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας στην Εθνική Ασφαλιστική. Καλούμε τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν έμπρακτα στον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

·             Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις και οι συνάδελφοι να επιστρέψουν στη δουλειά.
·             Ο ΣΥΕΤΕ και ο Σύλλογος  Εθνικής Ασφαλιστικής να εγγράψουν επιτέλους τους ενοικιαζόμενους στα σωματεία μας.
·             Να καταργηθεί το καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας και να ενταχτούν στον κανονισμό εργασίας, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις συμβάσεις εργασίας. Όχι στο προσωπικό πολλών ταχυτήτων και λιγότερων δικαιωμάτων.

8-12-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: