Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων πρ. Εθνοντάτα για ένταξη στην ΕΤΕ

Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE – προερχόμενων από την πρώην ΕΘΝΟDATA

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Από την 1/4/15 η εταιρία Εθνοdata δεν υπάρχει και τυπικά και οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της, εντάχθηκαν στην Εθνική Τράπεζα. Για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της πρώην Εθνοdata  είναι μια σημαντική ημερομηνία  γιατί σημαίνει ότι μεταβαίνουν από το καθεστώς ενοικίασης στο καθεστώς εργασιακών σχέσεων με Κανονισμό Εργασίας, με συλλογικές συμβάσεις ΟΤΟΕ και επιχειρησιακές συμβάσεις των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα. Τίποτα από τα προηγούμενα δεν ίσχυαν για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της Εθνοdata παρόλο που δούλευαν πλάι-πλάι  για πολλά χρόνια με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες της Εθνικής . Απεναντίας οι διακρίσεις , η απουσία ουσιαστικής αξιολόγησης και διαφανών κριτηρίων εξέλιξης  ήταν η καθημερινότητα της επισφάλειας που ζούσαν καθημερινά.
Η δημιουργία του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata τον Δεκέμβριο  του 2009 ήταν τομή στον εργασιακό βίο αλλά και  στο αναντίρρητο μέχρι τότε διευθυντικό δικαίωμα της  διοίκησης. Σε πολύ σκληρές εποχές , όπου παιζόταν η απόλυση σε όσους και σε όσες ήθελαν να διεκδικήσουν έστω «ίση αμοιβή για ίση εργασία» , ξεκίνησαν οι πρώτες κινητοποιήσεις. Καταφέραμε να μην απολυθεί κανένας και καμία και να αποκρούσουμε το δεύτερο κύμα μειώσεων στις τράπεζες.  Να δημιουργηθούν επίτροποι σε κάθε επί μέρους χώρο δουλειάς  που αποτελούν όχι μόνο το think tank  του συλλόγου αλλά και εργαλείο στη καθημερινή παρέμβαση. Η συνδικαλιστική συμμετοχή με μέσους όρους είναι πάνω από  70% και το ΔΣ παρόλο που θα μπορούσε να προστατευτεί  στις μειώσεις μισθών, τις υπέστη ώστε «να πληρώνει» την αποτελεσματικότητα των συνδικαλιστικών δράσεων.
Η απόφαση για απορρόφηση της Εθνοdata από την Εθνική σίγουρα έχει να κάνει με μια σειρά συγκυριακούς  και οικονομικούς λόγους  αλλά κύρια με την επίμονη και με τις πολύμορφες δράσεις του συλλόγου. Δηλώνουμε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο   τρόπος  ,σαν ειδικοί συνεργάτες/δες και ο   χρόνος  ,στο τέλος του Ιανουαρίου 2016, που το ΔΣ της ΕΤΕ αποφάσισε να μας εντάξει μας βρίσκει αντίθετους και αντίθετες. 
Παραθέτουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης στις 2/4/15 του Σωματείου Εργαζομένων στην  Εθνική Τράπεζα προερχομένων από την πρώην Εθνοdata,  όπως είναι το νέο όνομα του συλλόγου μας, που επικαιροποιεί προηγούμενες στην ίδια κατεύθυνση αποφάσεις.

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης  02/03/15
·           Άμεση ένταξη στο μισθολόγιο τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις,  όπως ορίζεται από τον Κανονισμό Εργασίας, τη συλλογική σύμβαση ΟΤΟΕ, την επιχειρησιακή σύμβαση ΣΥΕΤΕ και ισχύουσες διοικητικές αποφάσεις. Ολοκλήρωση διαδικασίας πλήρους ένταξης εντός διμήνου.
·           Ένταξη στην κλίμακα των εξειδικευμένων με βάση τα συνολικά έτη προϋπηρεσίας στις οικείες διευθύνσεις.
·           Ρύθμιση με αντικειμενικά κριτήρια ώστε να αναγνωριστούν μισθολογικά και βαθμολογικά τα έτη  συναφούς προϋπηρεσίας εκτός  τραπεζικού τομέα
·           Διατήρηση ομαδικού ασφαλιστηρίου Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το ΔΣ του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: