Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Πρότασης Προοπτικής: Δεν Μένουμε Μνημόνιο!

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ!

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ανακοινώθηκε η οριστική πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιδιώκει τη συμφωνία με τρίτο μνημόνιο. Στο ίδιο έργο θεατές, αφού οι κόκκινες γραμμές εξαφανίστηκαν, οι προτάσεις ξαναγράφτηκαν 10 φορές, οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν. Το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έφυγε αύτανδρο στο μνημονιακό Καιάδα.
Όσο κι αν βαφτίζουν το ψάρι κρέας, όπως η Τρόικα βαφτίστηκε θεσμοί, και το μνημόνιο βαφτίζεται συμφωνία, ο λαός δεν ξεχνάει! Το να προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν, μεγαλώνει την οργή του κόσμου που πίστεψε και έθρεψε ελπίδες. Που αγωνίστηκε για κατάργηση μνημονίων και βλέπει τα μνημόνια να επιστρέφουν από το παράθυρο, με τιμή 8 δις. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Πληρωμές από εργατικά και λαϊκά στρώματα, 4,5 δις - 57%, πληρωμές από επιχειρήσεις 2,8 δις -       35,4%, λοιπά μέτρα 0,6 δις -7,6%. Πρόκειται καθαρά για νέα αντεργατικά μέτρα, που θα τα πληρώσει ο λαός!
· Μειώσεις μισθών, καθώς οι εργατικές εισφορές αυξάνονται κατά 1%, ενώ αυξάνεται και η εισφορά στα επικουρικά ταμεία από 3 σε 3,5%. Επίσης, επιβάλλεται εισφορά αλληλεγγύης στους μισθωτούς με εισόδημα πάνω από 12.000 €.
· Μειώσεις συντάξεων, καθώς επιβάλλεται εισφορά 5% στις επικουρικές, αυξάνεται η εισφορά ασθενείας από 4% σε 5%, ενώ καταργούνται θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα από 1/1/2016. Ουσιαστικά, κανείς δεν θα βγαίνει στη σύνταξη πριν τα 62, κι ενδεχομένως να επιβληθεί, εφεξής,  “κούρεμα” σε κάθε νέα σύνταξη πριν τα 67. Σύνταξη μετά από 40 χρόνια δουλειάς και βάλε!
· Αύξηση έμμεσων φόρων, αφού αυξάνεται το ΦΠΑ, που πλήττει κυρίως τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, με τα τρόφιμα κυρίως να ανεβαίνουν, κι άρα θα αυξηθούν μια σειρά βασικά προϊόντα.
Και φυσικά, o ΕΝΦΙΑ μένει (άλλα 2,5 δις), τα χαράτσια μένουν, η υψηλή φορολογία από το πρώτο ευρώ μένει, πάει και η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.. Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά αποσύρθηκε, ενώ ούτε κουβέντα δεν δέχθηκαν οι δανειστές για το θέμα του χρέους! Όλα αυτά δεν αντισταθμίζονται από τα έκτακτα μέτρα που δήθεν πλήττουν τις επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500.000. Ούτε από τη μείωση της τιμής του σολομού, μέτρο που σίγουρα θα απολαύσουν οι φτωχοί και άνεργοι…
Το κεφάλαιο μένει απείραχτο για άλλη μια φορά. Την ίδια ώρα, στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνει ρύθμιση που απαλλάσσει τις βιομηχανίες από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Όπως συνεχίστηκε η προκλητική φοροασυλία των κατά τα άλλα πατριωτών Ελλήνων εφοπλιστών, που απαλλάχθηκαν από κάθε είδους φόρο στα νέα πλοία που ναυπηγούνται στην Κορέα και πρόκειται να ενταχθούν στο ελληνικό νηολόγιο.
Δεν περιμέναμε κάτι άλλο από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη! Αυτοί που μας τους παρουσίαζαν σαν εταίρους, υπέρ των λαών της Ευρώπης, που θέλουν να βρουν λύση επωφελή για μας κλπ, ας μετανοήσουν στην πλατεία Συντάγματος! Η ΕΕ ήταν είναι και θα είναι μια Ένωση για τους πλούσιους όλης της Ευρώπης, ενάντια στα εργατικά συμφέροντα. Διαπραγμάτευση με τα λιοντάρια δεν υπάρχει, μόνο μάχη και πόλεμος για να βγεις ζωντανός.. Αυτοί που μας έλεγαν ότι θα φάμε με χρυσά κουτάλια μέσα στο ευρώ, ας απολογηθούν τώρα για την καταστροφή που έχει υποστεί ένας ολόκληρος λαός και η  σημερινή νεολαία!
Ακούμε με οργή την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δηλώνει με θράσος ότι ο λαός τους ψήφισε όχι για ρήξη, αλλά για να συνεχίσουν στο δρόμο του ευρώ και της σταθερότητας… Αυτοί που ζήτησαν ψήφο για «σκίσιμο» μνημονίων, διαγραφή του χρέους, επαναφορά βασικού μισθού, κατάργηση φόρων, και τα γύρισαν την επόμενη μέρα, θέλουν να μας πουν ότι τα φτωχά και μεσαία στρώματα ζήτησαν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα!
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Να μην απογοητευτούμε. Να μην πούμε ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι είμαστε καταδικασμένοι, ότι είναι όλοι ίδιοι. Αυτό θέλουν. Πατάνε πάνω στην ανοχή μας και τη μοιρολατρία του ευρωμονόδρομου που καλλιεργούν. Να στείλουμε ηχηρό μήνυμα και να εκφράσουμε τη βούλησή μας για αλλαγή πολιτικής. Να παλέψουμε και να αγωνιστούμε να μην περάσει αυτή η συμφωνία, πριν καν τη φέρουν στη Βουλή αυτή τη φορά. Να γεμίσουμε πάλι τις πλατείες, να ανασυγκροτηθούμε για να βγούμε στον αγώνα!
Υπάρχει κι άλλος δρόμος από αυτόν που μας λένε οι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, τα ΜΜΕ των δημοσιογράφων των σεμιναρίων του ΔΝΤ, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος. Ήρθε η ώρα να βγούμε στην αντεπίθεση και να μας ακούσουν οι από πάνω και οι έξω. Ρήξη και σύγκρουση με τους δυνάστες του λαού!
 Να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ στους δανειστές και να διαγραφεί όλο το χρέος, να συγκρουστούμε με Ευρώ και ΕΕ, να περάσουν υπό δημόσια ιδιοκτησία οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις ενέργειας και τηλεπικοινωνίες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, να πάρουν οι εργάτες στα χέρια τους τα εργοστάσια που κλείνουν, να μπει φραγμός στην κίνηση κεφαλαίων, να φορολογηθεί το κεφάλαιο με 45%. Μπορούμε να παράγουμε, παρότι μας λένε το αντίθετο. Προς όφελος της κοινωνίας και όχι των καπιταλιστών!
Δικαιούμαστε και διεκδικούμε αναδιανομή του πλούτου που παράγουμε τώρα, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μείωση του χρόνου εργασίας, δημόσια κοινωνικά αγαθά, κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων, μια καλύτερη κοινωνία για μας και τα παιδιά μας. Σας επιστρέφουμε τον κοινωνικό μεσαίωνα!
Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλες τις τράπεζες να συμμετέχουν στις διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, να γεμίσουν τις πλατείες ξανά. Όλοι την Πέμπτη 25/6 στις 7 και την Κυριακή 28/6 στο Σύνταγμα.
Καλούμε το ΣΥΕΤΕ να συγκληθεί άμεσα και προτείνουμε να προκηρύξει απεργία στις 30 Ιουνίου, αν ανακοινωθεί η συμφωνία, ενάντια στο νέο μνημόνιο και για όλα τα θέματα που μας αφορούν ενάντια στη νέα Διοίκηση Φραγκιαδάκη (επιχειρησιακή, εξειδικευμένο, μετοχοδάνεια, ενοικιαζόμενοι, απλήρωτες υπερωρίες κλπ). Με περιφρούρηση των ΕΑΚ στα κεντρικά κτίρια. Ήδη σωματεία και ομοσπονδίες (ΠΕΝΕΝ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ ΟΤΑ κλπ) ανακοινώνουν κινητοποιήσεις, συνδικαλιστές ζητούν την κήρυξη απεργίας με υπογραφές. Να συντονιστούμε όλοι μαζί. Καλούμε τις αγωνιστικές δυνάμεις να συμπορευτούν με κοινή δράση, καθώς κανείς δεν περισσεύει!
Ο αγώνας μας μπορεί να έχει αποτέλεσμα! Όλοι στους δρόμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: