Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση Συλλόγου πρ. Εθνοντάτα για τις εκλογές των ΕΑΚ και το ΣΥΕΤΕ

Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE  -  προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA
04/06/2015

AKOMH MIA XΡΟΝΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ "ΑΛΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ" ?

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΕΤΕ έθεσε το ζήτημα της ένταξής μας στα πλαίσια της συνάντησης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Φραγκιαδάκη και μάλιστα όπως φάνηκε από την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 29/05/2015, υπήρξε ψηλά στην ατζέντα της θεματολογίας της συζήτησης του ΣΥΕΤΕ με την Διοίκηση, φαίνεται ότι όσον αφορά στην πλήρη ένταξή μας η πολιτική του ΣΥΕΤΕ ταυτίζεται με αυτόν της Διοίκησης.

Για να γίνει ξεκάθαρο. Στις 02/06/2015 ο ΣΥΕΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση για την διεξαγωγή εκλογών για τις ΕΑΚ των κατ/των και Δ/νσεων. Σε αυτή αναφέρεται ότι δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της ΕΤΕ οι οποίες/οι υπόκεινται στον Κανονισμό Εργασίας ανεξαρτήτως συλλόγου.  Η τοποθέτηση αυτή αποκλείει εξ ορισμού τους εργαζόμενους και της εργαζόμενες που προέρχονται απο την πρώην Εθνοdata όπως και όλους τους ενοικιαζόμενους και τις ενοικιαζόμενες που προέρχονται από άλλες εταιρείες άσχετα αν εργάζονται επί έτη στους ίδιους χώρους εργασίας με τους μόνιμους υπαλλήλους εκτελώντας τις ίδιες ακριβώς εργασίες με αυτούς.

Στην ερώτηση που θέσαμε στον πρόεδρο του Συλλόγου κο Γιώργο Αρβανίτη εάν μετά την ένταξή μας στην ΕΤΕ μπορούμε να συμμετέχουμε και εμείς στις εκλογές των ΕΑΚ η απάντησή του ήταν αρνητική με την αιτιολογία ότι δεν είμαστε στον Κανονισμό Εργασίας. Ακριβώς αυτό το οποίο δεν μας αναγνωρίζει η Διοίκηση της ΕΤΕ και για το οποίο υποτίθεται ότι αγωνιζόμαστε από κοινού. Είναι λυπηρό ο αντιπροσωπευτικότερος σύλλογος της ΕΤΕ να ακολουθεί την γραμμή της εργοδοσίας δια στόματος του προέδρου του, δίνοντας ένα ακόμη πάτημα στην Διοίκηση να μας θεωρεί υπαλλήλους άλλης κατηγορίας και να μην μας εντάσει άμεσα στον Κανονισμό Εργασίας και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Θα φανταζόταν κανείς ότι η συμμετοχή όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου εργασιακού καθεστώτος θα ενδυνάμωνε τις συλλογικές διαδικασίες και δεν θα αποδυνάμωνε τις κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο των τραπεζών. Θα έλεγε κανείς ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αυτό που αγκαλιάζει όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενους και ειδικά τους πιο αδύναμους και ανίσχυρους να αντιδράσουν.

Καλούμε τον ΣΥΕΤΕ με απεύθυνση στις δύο πλειοψηφούσες παρατάξεις του (ΔΗΣΥΕ - ΔΑΚΕ) μιας και οι μικρότερες παρατάξεις πάντα έχουν στηρίξει το αίτημά μας για συμμετοχή στις ΕΑΚ, να αναθεωρήσει την άποψή του και να μας αφήσει να συμμετάσχουμε. Οι ΕΑΚ και οι συλλογικές συμβάσεις μόνο να κερδίσουν έχουν απο την συμμετοχή μας και όχι να χάσουν. Πάντα στα πλαίσια της συνεργασίας και της αλληλοβοήθειας μεταξύ των δύο συλλόγων και των εργαζομένων τους ζητάμε να επικρατήσει το αίσθημα αλληλεγγύης, αλληλουποστήριξης και δικαιοσύνης.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομενων στην ΕΤΕ προερχόμενων απο την πρώην Εθνοdata

Δεν υπάρχουν σχόλια: