Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Εξώδικο του Συλλόγου εργαζομένων πρ. ΕΘΝΟDATA στη Διοίκηση της ΕΤΕ για την άμεση ένταξη στον κανονισμό εργασίας

Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE   -  προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA
                                                                                                                                                       30-09-15
Συναδέλφισες , Συνάδελφοι ,

Το πιο σημαντικό σημείο της διαβούλευσης , στις 16/09/15, της Διοίκησης της ΕΤΕ και του ΔΣ  του Συλλόγου Εργαζομένων στην π. Εθνοdata,  ήταν πως θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ, που θα γινόταν στο τέλος του Σεπτεμβρίου,  θα αποφάσιζε μια νέα ημερομηνία ένταξης. Δόθηκαν επίσης απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα – προβλήματα που προέκυψαν στην διαδικασία ένταξης, από   emails συναδέλφων.

Το ΔΣ της ΕΤΕ έγινε και το θέμα μας δεν συζητήθηκε !! Η ενημέρωση που πήραμε από τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού είναι ότι το θέμα μας δεν πρόλαβε να συγκεντρώσει μια σειρά «προαπαιτούμενων» ώστε να μπει στην ατζέντα της συζήτησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιχειρηθεί τον επόμενο μήνα.

Επειδή το «έργο»  το έχουμε ξαναδεί  στείλαμε εξώδικο στην ΕΤΕ  όπου ζητάμε  : «να συμμορφωθείτε άμεσα στις ανωτέρω νόμιμες υποχρεώσεις σας» και δηλώνουμε ότι «θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και διοικητικών αρχών για την προστασία των σχετικών μας δικαιωμάτων και την πλήρη εφαρμογή (από 1.4.2015) και επί των εργαζομένων που προέρχονται από την εταιρεία ΕΘΝΟDATA των συλλογικών ρυθμίσεων που ισχύουν για τους εργαζομένους στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» .

Τέλος στις 29/09/15 έγινε συνάντηση με το προεδρείο του ΣΥΕΤΕ που είναι ο αντιπροσωπευτικότερος σύλλογος εργαζομένων στην ΕΤΕ. Ξεπερνώντας δυσκολίες του παρελθόντος, σε κλίμα συναδελφικής αλληλεγγύης συμφωνήσαμε να κινηθούμε μαζί  για να συνδιαμορφώσουμε κοινή στάση, με στόχο την γρηγορότερη ένταξη μας.

Το επόμενο διάστημα θα γίνουν ενημερώσεις από μέλη ΔΣ ανά χώρο δουλειάς όπου και θα επεξεργαστούμε  τις συνδικαλιστικές αλλά  και τις νομικές κινήσεις  που θα επιλέξουμε ώστε να υπερασπίσουμε με συνέπεια το  δικαίωμα  μας  για εφαρμογή των  συλλογικών ρυθμίσεων που ισχύουν για τους εργαζομένους στην ΕΤΕ και σε μας .

 Σας επισυνάπτουμε το εξώδικο που στείλαμε στην διοίκηση της ΕΤΕ .

Το ΔΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: