Σάββατο 16 Απριλίου 2016

ΔΑΣ: Καμία συνέπεια λόγων και πράξεων;

Δε συνηθίζουμε να σχολιάζουμε τα πεπραγμένα μόνο μιας παράταξης, όμως η ΔΑΣ τις τελευταίες μέρες έχουμε την εντύπωση ότι μας δουλεύει..
Κι αυτό γιατί άλλα κάνει, άλλα γράφει, άλλα ψηφίζει! Και κυρίως, αλλάζει πολύ γρήγορα τις θέσεις της.
Έχουμε και λέμε:
-          Στο ΔΣ της 23/4, όπου συζητιόταν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, ενώ ΔΗΣΥΕ – ΔΑΚΕ ψήφισαν υπέρ και Ενιαία -  Πρόταση Προοπτικής καταψήφισαν και τους δύο απολογισμούς, η ΔΑΣ δεν καταψήφισε το διοικητικό απολογισμό του ΣΥΕΤΕ και ψήφισε κάτι μεταξύ λευκού και της πρότασής της (μα όταν έρχεται ένας απολογισμός, ή ψηφίζεις υπέρ ή κατά, δεν υπάρχει αντιπρόταση!). Η γνωστή λογική του «τα έχω καλά με όλους, και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα» κλπ. Λίγες μέρες αργότερα στη ΓΣ, ψήφισε κατά του διοικητικού απολογισμού. Το σκέφτηκε καλύτερα ή μεσολάβησε κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε;
-          Το σοβαρότερο όμως είναι η στάση απέναντι στην επιχειρησιακή σύμβαση. Ενώ ψήφισαν υπέρ του πλαισίου ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ στο ίδιο ΔΣ της 22/4, ένα πλαίσιο που δεν λέει τίποτα ούτε καν σε σχέση με αυτά που έγραφε ο ΣΥΕΤΕ πριν 1 χρόνο ακριβώς (ανακοινώσεις Μαρτίου – Απριλίου 2015, πρόγραμμα δράσης) και δεν έχει καν την αποκατάσταση των απωλειών (κουτάκι) παρά μόνο στο υπερπέραν σταδιακά (μήπως το 2018 κι αυτό, όπως στην κλαδική;), 3ετής διάρκεια και αόριστα πράγματα για τα δάνεια, μετά κυκλοφορούν ανακοινώσεις όπου αναφέρουν ότι διεκδικούν αγωνιστικά το πλαίσιο που πρότειναν πέρυσι! Πώς αλήθεια, από τις 30 θέσεις της ΔΑΣ πριν και μετά τις εκλογές του Συλλόγου, τώρα έφτασαν να ψηφίσουν τις 8 θέσεις που διεκδικεί ο ΣΥΕΤΕ, δηλαδή ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ;;  Οι υπόλοιπες 22 έγιναν καπνός, όπως και το ΟΧΙ του 62% έγινε ΝΑΙ σε λίγες ώρες από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Πώς γίνεται άλλα να γράφουν στις 24/3 (δηλ. τα 8 σημεία) και άλλα στις 7/4 (ξαναθυμούνται τα 30);  Πρέπει να διαλέξουν οι συνάδελφοι της ΔΑΣ. 
Από κωλοτούμπες έχουμε πλέον δει πολλές, και προφανώς θα δούμε κι άλλες. Όμως δεν μπορούν να μένουν ασχολίαστες.
Δεν ξεχνούμε τη δικαιολόγηση από πλευράς της ΔΑΣ της τοποθέτησης πρώην συνδικαλιστή της, που έφυγε με την εθελουσία, αφού πρώτα ψήφισε υπέρ της περικοπής του εφάπαξ κατά 38%, σε θέση ειδικού συμβούλου Διοίκησης με μισθό πάνω από 6000.. Οπότε τώρα δεν πείθουν κανέναν, όταν δήθεν γκρινιάζουν για τις αλλαγές των Γενικών..
 ΥΓ. Η ΔΑΣ επιτέλους, αν και κάπως αργά, ανακάλυψε ότι ο ΣΥΕΤΕ δεν έχει δημοκρατική λειτουργία. Όμως, πρόθυμα βρίσκονται σε αυτό το Προεδρείο, νομιμοποιώντας μαζί με την Ενιαία αυτή την αντιδημοκρατική λειτουργία της πλειοψηφίας ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ. Προφανώς, η στάση τους έχει να κάνει με τη μία λιγότερη απόσπαση που έχουν από όσες δικαιούνται αναλογικά. Γιατί, την προηγούμενη τριετία, όταν μόνο η Πρόταση Προοπτικής κατήγγειλε τις ξεκάθαρα αντιδημοκρατικές πρακτικές του ΣΥΕΤΕ, μην έχοντας και τότε – όπως και σήμερα - την απόσπαση που δικαιούται από την ψήφο των συναδέλφων, δυστυχώς η ΔΑΣ, όπως και η Ενιαία, βολεύονταν με την κατάσταση και δεν έλεγαν κουβέντα.. Μάλλον το πρόβλημα το είδαν οι σ/φοι όταν χτύπησε και τη δική τους πόρτα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: