Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Επιστολή της Πρότασης Προοπτικής προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για τα μετοχοδάνεια της πρ. PROBANK

Προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ

5-4-2016

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μόλις χθες συνάδελφος, προερχόμενος από την τ. Τρ. Probank, έλαβε επιστολή για συμμετοχή στον Κώδικα Δεοντολογίας, με μόνη ληξιπρόθεσμη οφειλή αυτή του γνωστού πλέον μετοχοδανείου. Τα δάνεια αυτά, που επί το πλείστον αναγκάστηκαν να λάβουν οι συνάδελφοι μετά από άμεσες ή έμμεσες πιέσεις από την τότε Διοίκηση της Τράπεζας Probank, αντιμετωπίζονται από την Εθνική Τράπεζα σαν οποιοδήποτε δάνειο. Συγκεκριμένα, όπως προέβλεπε η σύμβαση μεταξύ άλλων, για τους συναδέλφους που έχουν συμπληρώσει τα 65 χρόνια είναι πλέον απαιτητά.
Η Εθνική Τράπεζα που επωφελήθηκε με πολλούς τρόπους από αυτά τα μετοχοδάνεια, αφού τα «κληρονόμησε» από την τέως Τρ. Probank ως ενήμερα, τώρα τα διεκδικεί ως απαιτητά από τους συναδέλφους.
Η Γραμματεία της Τρ. Probank του ΣΥΕΤΕ, προερχόμενοι από το πρώην Δ.Σ. του πρώην Συλλόγου Εργαζομένων Τρ. Probank (εκλεγμένοι πλέον με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ), το μόνο που έχουν να απαντήσουν όλο αυτό το διάστημα είναι ότι έχουν ακολουθηθεί οι νομικές οδοί και διαδικασίες, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Γ.Σ. του τέως Συλλόγου Εργαζομένων στην Τρ. PROBANK. Βέβαια, αυτό δεν απαντάει στις ανησυχίες και τις αγωνίες των συναδέλφων που απαιτούν να έχουν ενημέρωση και τελικά ΛΥΣΗ του θέματος, ύστερα μάλιστα και από τις τελευταίες αναβολές των υποθέσεων-αγωγών που έφτασαν να συζητηθούν στο δικαστήριο. Είναι πρωτοφανές οι παρατάξεις της πλειοψηφίας να αποδέχονται την ύπαρξη δανείων για μετοχές που έχουν γίνει καπνός και να αφήνουν εκατοντάδες συναδέλφους όμηρους της εργοδοσίας.
Προτείνουμε την άμεση συνεδρίαση της Γραμματείας της Τρ. Probank του ΣΥΕΤΕ, ΓΙΑ να λάβει αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα που να δεσμεύουν για ενέργειες τον ΣΥΕΤΕ προς την Διοίκηση. Η ενεργοποίηση και δράση του Συλλόγου μας ώστε να βρεθεί λύση σχετικά με αυτά τα δάνεια είναι απαραίτητη.
Το αίτημά μας για διαγραφή των μετοχοδανείων των συναδέλφων της πρώην Τράπεζας Probank είναι πλέον πιο επίκαιρο από ποτέ! Ενόψει διαπραγμάτευσης για την επιχειρησιακή σύμβαση, απαιτούμε διαγραφή των μετοχοδανείων των συναδέλφων και καλούμε και τις υπόλοιπες παρατάξεις που το είχαν σαν αίτημα (τόσο στα προεκλογικά τους προγράμματα όσο και στις ανακοινώσεις τους για την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης) να αναλάβουν επιτέλους πρωτοβουλίες και δράσεις.

Τα μέλη ΔΣ

Μ. Ξιφαρά
Χ. Πανδή

Δεν υπάρχουν σχόλια: