Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση: Όλοι στην απεργία και στους δρόμους, τριήμερο 6-8 Μάη!






ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΚΥΡΙΑΚΗ 6-8 ΜΑΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ - ΞΕΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ
05-05-2016

Οργή έχει πλημμυρίσει την εργατική τάξη και το λαό η νέα πραξικοπηματική κίνηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη ότι ψηφίζει το Σαβ/κο (!) το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό – φορολογικό με τη γνωστή κατεπείγουσα διαδικασία. Δεν περιμέναμε φυσικά κάτι διαφορετικό από την κυβέρνηση Τσίπρα, που κάνει και ψηφίζει ακριβώς τα ίδια πράγματα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Προφανώς φοβούνται και θέλουν να προλάβουν το λαϊκό ξεσηκωμό. Ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία συναίνεση από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, που βλέπουν να καταργείται εντελώς η κοινωνική ασφάλιση και τα τελευταία ψήγματα κράτους πρόνοιας, με νέους έμμεσους φόρους και τεράστια μείωση του λαϊκού εισοδήματος.  


Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό καταργεί εντελώς την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, προβλέπει συντάξεις - επιδόματα κηδείας 400-700 ευρώ μετά από 40 χρόνια ή τα 67, και το μάρμαρο πληρώνει η εργατική τάξη και οι άνεργοι,  λες και για την καταστροφή των ταμείων φταίνε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Οι εργαζόμενοι με 35-40 χρόνια δουλειάς βαφτίζονται μεγαλοσυνταξιούχοι και ανταμείβονται με συντάξεις πείνας, γιατί όπως λέει ο υπουργός Σταθάκης «δεν μπορούμε να φορολογήσουμε τους εφοπλιστές». Το νομοσχέδιο μειώνει δραματικά τις νέες κύριες συντάξεις, με ποσοστά αναπλήρωσης κάτω από 40% (από 65% που ήδη είχαν γίνει), και εκ νέου τις επικουρικές, μειώνει δραματικά τη «εθνική» σύνταξη που γίνεται 384 ευρώ στα 20 χρόνια, μειώνει τα εφάπαξ με συγχωνεύσεις όλων των φορέων. Μέχρι που προβλέπει σύνταξη χηρείας μόνο αν η/ο σύζυγος είναι 55 ετών (δηλαδή οι σύζυγοι των εργατικών ατυχημάτων  νέων ανθρώπων θα μένουν χωρίς σύνταξη!). Λεφτά για συντάξεις δεν έχουν, γιατί τα έπαιξαν στο χρηματιστήριο και τελευταία τα έδωσαν στο χρέος στους τοκογλύφους δανειστές. 


Το φορολογικό νομοσχέδιο επίσης έχει ξεκάθαρη ταξική πολιτική ευνοώντας τους έχοντες και κατέχοντες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση των φόρων για όσους έχουν κάτω από 27.000 ετήσιο εισόδημα και τη μείωση της κλίμακας για όσους έχουν παραπάνω. Αυξάνουν δε το ΦΠΑ σε 24% και όλους τους έμμεσους φόρους, κάνοντας το σύστημα ακόμη πιο άδικο. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα δίνει το μισό της εισόδημα στους φόρους, όταν ιδιωτικοποιούνται τα πάντα και πρέπει να πληρώνει για υγεία, παιδεία, μεταφορές κλπ.


Τελικά, κύριοι της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων, υπηρέτες της ΕΕ, του ΔΝΤ, των μεγαλοεργολάβων και μεγαλοεφοπλιστών ντόπιων και ξένων, ό,τι και να σας ζητήσουν θα το δώσετε στους τοκογλύφους δανειστές και στο κεφάλαιο;; 


Η γνωστή τρομοκρατία ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς θα δώσει τα ρέστα της. Το "έχουμε ανάγκη τη δόση", το "δεν υπάρχει άλλος δρόμος", το "δεν υπάρχει ζωή έξω από την ΕΕ και το ευρώ" κι άλλα κουραφέξαλα, και το θράσος τους ότι η αντίσταση και ο δρόμος του αγώνα είναι ουτοπία ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ. Όμως τελικά ουτοπία είναι ότι ο δρόμος των 7 χρόνων και των 3 μνημονίων του ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ που υπηρετούν ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, ο ΣΕΒ και οι καναλάρχες, μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της κατάστασης! Αυτοί που ρίχνουν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, για να σωθούν τα κέρδη των πλούσιων.. Έχουν ήδη ψηφίσει νέα μέτρα και μας έχουν αλυσοδεμένους στα μνημόνια για τα επόμενα 50 χρόνια!


Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Ποντάρουν στην απογοήτευση και στον αιφνιδιασμό των εργαζόμενων, νομίζουν ότι θα παραδοθούμε αμαχητί. Έπαιξε φυσικά ρόλο και η πουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, που από τις 4 Φλεβάρη τους άφησε ανενόχλητους χωρίς καμιά απεργιακή κινητοποίηση, για να ξεφουσκώσει τις αντιδράσεις. Είναι κομμάτι του συστήματος, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και κυβερνητικοί συνδικαλιστές του ΜΕΤΑ, και το ξέρουν οι εργαζόμενοι. Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει δώσει τεράστια βοήθεια και στη σημερινή κυβέρνηση. Ούτε απεργιακή συγκέντρωση δεν έχει προκηρύξει για αύριο Παρασκευή και Σάβατο. Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους με αυτό το σάπιο συνδικαλιστικό κίνημα, που κάνει ό,τι μπορεί να εμποδίσει την οργάνωση των εργαζομένων. Εγκληματική είναι και η ευθύνη του ΠΑΜΕ, το οποίο προπαγάνδιζε 3 μήνες την απόφαση της ΓΣΕΕ για 48ωρη απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου. Μια απεργία-φάντασμα που τελικά πήγε για την ψήφιση του νομοσχεδίου και όχι για την κατάθεσή του στη Βουλή. Τώρα τον έμαθε τον Παναγόπουλο το ΠΑΜΕ; Ή ακολουθούν τη συνταγή Μπούτα που έκλεισε το αγροτικό μέτωπο άρον άρον το Φλεβάρη;


Τα ίδια και στον κλάδο μας, ΟΤΟΕ και ΣΥΕΤΕ παρότι οι τραπεζοϋπάλληλοι θίγονται συντριπτικά από τα νέα μέτρα, αρνήθηκαν όλο αυτό το διάστημα να οργανώσουν αγώνες και να κινητοποιήσουν τον κλάδο. 


Όμως εμείς συνάδελφοι δεν έχουμε καμιά δικαιολογία να σκύψουμε το κεφάλι, να μείνουμε αμέτοχοι, να κάνουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όταν καταστρέφεται η ζωή μας η δική μας και των παιδιών μας. Επιτέλους πρέπει να μπει ένα φρένο. Πρέπει να τους σταματήσουμε! Όταν μας κηρύσσουν τον πόλεμο, πρέπει να πολεμήσουμε μέχρι να νικήσουμε, ακόμη κι αν έχουμε χάσει κάποιες μάχες. Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σικάγο της εποχής μας, για τα σύγχρονα εργατικά δικαιώματα. Να δείξουμε τη δύναμή μας, με το να νεκρώσουν τα πάντα αυτές τις 3 μέρες, τη συμμετοχή στην ξα
φνική απεργία. Να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο τώρα! Σύγκρουση μέχρι τη νίκη!


Κανείς για δουλειά αύριο,

 όλοι στην απεργία και στους δρόμους έως και την Κυριακή!


-  Παρασκευή απεργιακή συγκέντρωση στις 11.30 στα Χαυτεία και πορεία στη βουλή

-  Σάββατο συγκέντρωση στις 6.00 Σύνταγμα

-  Κυριακή στις 10.00 στην οδό Ερμού μπλόκο στα μαγαζιά και πορεία Πρωτομαγιάς στα Χαυτεία στις 12.00. Κυριακή απόγευμα περικυκλώνουμε τη βουλή στις 6.00



Παλεύουμε για:

ü  Να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό – φορολογικό

ü  Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Φέρτε τώρα πίσω τα κλεμμένα στα ταμεία. Αυξήσεις στις συντάξεις, επαναφορά του δώρου πάσχα και χριστουγέννων. Σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς και στα 55, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι και να παίρνουν όλοι πλήρη σύνταξη.

ü  Να επανέλθουν οι νόμοι για τις συλλογικές συμβάσεις. Μην τολμήσετε να φέρετε νόμο για απολύσεις. Αυξήσεις τώρα στον κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις παντού, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.

ü  Μείωση του χρόνου εργασίας, 35ωρο τώρα για όλους και 30ωρο για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

ü  Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Κάτω οι νόμοι της αγοράς.

ü  Όχι άλλες ιδιωτικοποιήσεις, να περάσουν υπό δημόσια ιδιοκτησία όλοι οι δημόσιοι φορείς που ξεπουλήθηκαν, καμιά δημόσια περιουσία στα χέρια ιδιωτών.  Να γίνουν δημόσιες τράπεζες, τηλεπικοινωνίες, μέσα μεταφοράς κλπ.

ü  Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής ανάγκης, όχι στους έμμεσους φόρους. Μείωση του αφορολόγητου, να μην πληρώνουν φόρους οι άνεργοι. Φορολόγηση του κεφαλαίου με 45% και της εκκλησίας.

ü  Παύση πληρωμών στο χρέος και στους δανειστές, διαγράψτε τώρα το χρέος. Σύγκρουση με την ΕΕ και το Ευρώ.

ü  Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, μετανάστες και κατατρεγμένους κάθε εθνικότητας. Αξιοπρεπή ζωή για όλους. Καμιά ανοχή στους φασίστες. 


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!



ΥΓ. Στην ιστοσελίδα της Πρότασης Προοπτικής θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την απεργία, τις συγκεντρώσεις, καλέσματα κλπ.



 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: e-mail:protasiprooptikis@gmail.com, Ιστοσελίδα:www.protasiprooptikis.blogspot.com

Επικοινωνία: 6980925499, 6974861242, 694878870Α.4, 2103388783, 18783, 19923, 74306, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: