Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Κάλεσμα σε συμμετοχή σε 24ωρη απεργία για τον κανονισμό εξειδικευμένου προσωπικού

 
Αθήνα, 25-10-2016
 
Για μια ακόμη φορά θέτουμε το ζήτημα του Κανονισμού Εξειδικευμένου  Προσωπικού και την παραβίαση του Κανονισμού Εργασίας από πλευράς Διοίκησης, με τη μη ένταξη των συναδέλφων από τις πρώην Probank, FΒΒ, ΕΘΝΟDATA αλλά και συναδέλφων από ΕΤΕ.
 
Ο νέος κανονισμός που επιχειρεί να προωθήσει η Διοίκηση θίγει σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων, και των υπό ένταξη και των ήδη ενταγμένων, και είναι δίκαιο το αίτημα των συναδέλφων να απορριφθεί. Ταυτόχρονα πρέπει να θίξουμε τα θέματα που προκύπτουν με τις μεταβατικές ρυθμίσεις του νέου Εξειδικευμένου Κανονισμού Εργασίας (valeur ένταξης και valeur κλιμακίου, εξάρτηση του λογιστικού με τον εξειδικευμένο βαθμό, ποσόστωση κλιμακίων και έξοδος από το εξειδικευμένο).
 
 Στο πλαίσιο των δράσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, καλούμε όλους τους συνάδελφους στο κτήριο του Γέρακα να  συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, που αποφάσισε με Γενική Συνέλευση  ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE - προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA για την Τετάρτη 25/10/2016, με βασικό αίτημα την άμεση ένταξη των εργαζομένων στον Κανονισμό Εξειδικευμένου Προσωπικού. Η ένταξη αυτή, όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές, δίνει ισχυρό έναυσμα για την ορθή τήρηση του Κανονισμού Εργασίας στην Τράπεζα. Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση καλύπτεται για τα μέλη του ΣΥΕΤΕ, και άλλων συλλόγων, σύμφωνα με το ν.1264 ο οποίος αναφέρει ότι όταν ένα σωματείο κηρύσσει απεργία σε μια επιχείρηση, μπορούν να συμμετέχουν και μη μέλη του σωματείου.
 
Η συμμετοχή στην απεργία είναι θέμα που μας αφορά όλους, όσους εργαζόμαστε σε Διευθύνσεις, είτε προερχόμαστε από Εθνική,  Probank,  FBB, και πρέπει να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στη Διοίκηση για την εξάλειψη των μισθολογικών και βαθμολογικών αδικιών στον χώρο εργασίας. 
 
 Καλούμε τους συναδέλφους να κινητοποιηθούν  από κοινού και να συντονιστούν με μια μεγάλη συνέλευση στο Γέρακα, με συμμετοχή κι από άλλες Διευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: