Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Δεν αναγνωρίζουμε τη δοτή διοίκηση του ΕΚΑ και το πραξικόπημα!





Δεν αναγνωρίζουμε τη δοτή διοίκηση του ΕΚΑ και το πραξικόπημα
Απαντάμε μαζικά και αγωνιστικά.
Συνδικάτα και αγώνες στα χέρια των εργαζομένων!

Με ευθύνη των παρατάξεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού-παλιού και νέου- διορίστηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 από το δικαστήριο δοτή διοίκηση στο ΕΚΑ, το μεγαλύτερο Εργατικό Κέντρο της χώρας.
Η ΑΤΕ ΕΚΑ καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης και του κράτους στα συνδικάτα, που ακυρώνει με πρωτοφανή σκεπτικά και «επιχειρήματα» το συνέδριο του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας και διορίζει νέα διοίκηση! Όλο το σκεπτικό της απόφασης που κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του συνεδρίου, όπως και η απόφαση διορισμού διοίκησης, εκτός από διάτρητα και εκτός κάθε λογικής, είναι και επικίνδυνα και αντιδραστικά συνολικά για τo κίνημα και τις συλλογικότητές του (σωματεία, κλπ).
ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Νέα Πορεία και ΕΑΚ (ΜΕΤΑ: συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΛΑΕ + τμήμα ΕΜΕΙΣ-Φωτόπουλου), έκαναν τα πάντα για να ακυρώσουν τις αποφάσεις του πρόσφατου 29ου Συνεδρίου του ΕΚΑ:
  • Αποχώρησαν από τις διαδικασίες του για να μην παρθούν αποφάσεις και να μη γίνει συζήτηση. Μετά το Συνέδριο συγκρότησαν κοινό προεδρείο.
  •  Στήριξαν από την πρώτη στιγμή το εργοδοτικό σωματείο της Alpha Bank (και άλλα σωματεία) που προσέφυγε με ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια ενάντια στις αποφάσεις του συνεδρίου του ΕΚΑ.
  • Ακόμα και μετά την απόφαση του δικαστηρίου που «δικαίωνε» την προσφυγή του σωματείου της Alpha Bank, στο ΔΣ του ΕΚΑ και στις ανακοινώσεις τους δηλώνουν συμμετοχή στη διορισμένη διοίκηση!
  • Έκαναν μάλιστα προσφυγή σωματεία που ελέγχονται από αυτές τις δυνάμεις, για να διοριστεί δοτή διοίκηση ίδια με την προηγούμενη, για να μη χαλάσουν δήθεν οι… συσχετισμοί!
 Το δικαστήριο βέβαια, πιστό στις επιταγές των αφεντικών, δεν διόρισε διοίκηση με την προηγούμενη σύνθεση, αλλά φρόντισε να διορίσει σε αυτήν και ένα στέλεχος του εργοδοτικού σωματείου της Alpha Bank στη θέση της 1 από τις 2 έδρες της ΑΤΕ!!!
Καλούν οι κυβερνητικές και εργοδοτικές δυνάμεις για «νομική θωράκιση» και «διαπαραταξιακές συμφωνίες» για να συμμετάσχουν -στο νέο συνέδριο του ΕΚΑ που πρέπει να διενεργήσει η δοτή διοίκηση- όλα τα σωματεία που αποκλείστηκαν γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και παραβίαζαν το καταστατικό και τις αποφάσεις των συνεδρίων του ΕΚΑ (δεν προσκόμισαν κατάσταση ψηφισάντων, ψήφιζαν για ΕΚΑ μέλη τους από άλλες πόλεις, ακόμα και μέλος οργάνων του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης ψήφισε για το Ε.Κ. Αθήνας!).
Μας καλούν δηλαδή να νομιμοποιήσουμε:
α) τη νοθεία και τις παρατυπίες, τον εκφυλισμό και τις συμφωνίες παρατάξεων για συσχετισμούς και καρέκλες,
β) τον εργοδοτικό συνδικαλισμό τύπου τραπεζών με τους τραπεζίτες και τους μάνατζερ απευθείας εμπλεκόμενους στα σωματεία,
γ) την κατάπτυστη παρέμβαση της δικαιοσύνης και την διορισμένη δοτή διοίκηση,
δ)το δρόμο που ανοίγει η δικαστική παρέμβαση ώστε να νομιμοποιηθούν με δικαστικές αποφάσεις τα φασιστικά μορφώματα-«σωματεία» των Χρυσαυγητών!
Σε αυτό το άθλιο παιχνίδι θα μας βρουν απέναντί τους, μαζί με όλα τα ταξικά σωματεία της Αθήνας, κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα του κινήματος.
Θα καταγγέλλουμε και θα στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια για νοθείες, παρατυπίες, νομιμοποιήσεις «μαϊμού» διαδικασιών και συμφωνίες κορυφών. Αυτό κάναμε πριν το Συνέδριο, στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και στο ίδιο το συνέδριο. Ευθύνες έχουν και άλλες παρατάξεις, όπως η ΔΑΣ και το ΕΜΕΙΣ, οι οποίες στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου δεν είχαν εξ αρχής σαφή και ενιαία θέση απέναντι στα σωματεία με προβλήματα και παρατυπίες, όπως το σωματείο της Alpha Bank, ενώ σωστά μετά στο ίδιο το συνέδριο ψήφισαν υπέρ της μη συμμετοχής του.
Το πρόβλημα είναι πολιτικό, όχι νομικό!
Οι απαντήσεις θα είναι αγωνιστικές και όχι γραφειοκρατικές!

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητεί κοινωνικό έρεισμα για να καταργήσει νομοθετικά συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, δεν υπάρχει ευνοϊκότερη συνθήκη για τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς σχεδιασμούς από αυτή που σήμερα διαμορφώνεται στο ΕΚΑ. Η διορισμένη από το Πρωτοδικείο διοίκηση του ΕΚΑ αποτελεί ιδανικό συνομιλητή της κυβέρνησης και της «Επιτροπής Σοφών για τα Εργασιακά», φερέφωνο της ΓΣΕΕ, υποστύλωμα της εργοδοσίας. Δεν έχει δικαίωμα και νομιμοποίηση να κηρύξει καμία απεργία, κανέναν αγωνιστικό σχεδιασμό.
Δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξη της ΕΑΚ (ΜΕΤΑ: ΣΥΡΙΖΑ & συνδικαλιστές της ΛΑΕ, -τμήμα ΕΜΕΙΣ-Φωτόπουλου) από την οποία προέρχεται και ο «απερχόμενος» πρόεδρος, σπεύδει να αναγνωρίσει ευθύνες στο ίδιο το 29ο Συνέδριο που με τις αποφάσεις του «προκάλεσε» αυτή την εξέλιξη! Μαζί με την ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και τη Νέα Πορεία, όλες οι μνημονιακές και καθεστωτικές δυνάμεις, καθεμιά με το ρόλο και τον τρόπο της, δείχνουν τι σημαίνει συνδικαλισμός της υποταγής, του «κοινωνικού εταιρισμού», της ταξικής ειρήνης και συνεργασίας με την εργοδοσία, των ΕΣΠΑ και των «εθνικών διαλόγων και γραμμών».
Όπως δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή, η Αγωνιστική Ταξική Ενότητα ΕΚΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διορισμένη διοίκηση.
Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το μέχρι σήμερα ρόλο του ΕΚΑ: Στοίχιση πίσω από τη ΓΣΕΕ, παραταξιοποίηση, μάχη συσχετισμών και καρεκλών, άρνηση αγωνιστικού σχεδιασμού, εκφυλισμός. Δεν υπερασπιζόμαστε την προηγούμενη κατάσταση, ούτε κανέναν θεσμό της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Αρνούμαστε τη δυνατότητα και το δικαίωμα των δικαστηρίων, της κυβέρνησης και των εργοδοτών να διορίζουν ακόμα και τις διοικήσεις των συνδικάτων. Ξεσκεπάζουμε το ρόλο των δυνάμεων που κυριαρχούν και στο ΕΚΑ, ώστε να κριθούν από τους εργαζόμενους, να χάσει δύναμη και βάρος ο συνδικαλισμός της ήττας, των μηχανισμών των εργοδοτικών και κυβερνητικών υπαλλήλων.
Οι συνδικαλιστές, οι αγωνιστές και οι εργαζόμενοι από όλους τους χώρους εργασίας που συσπειρώνονται στην ΑΤΕ-ΕΚΑ δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο εργατικό κίνημα, με πλήρη ανεξαρτησία στα αιτήματα και τις πολιτικές πρακτικές, με αντικαπιταλιστικό πρόσημο και με ασυμβίβαστο ταξικό προσανατολισμό.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους εργαζόμενους να μην επιτρέψουν αυτή την άθλια εξέλιξη. Να μην αναγνωρίσουν και να εμποδίσουν την πραξικοπηματική δοτή διοίκηση του ΕΚΑ. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Τα συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων, συλλογικότητες πάλης και σύγκρουσης με εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ και ΔΝΤ, όχι μηχανισμοί υποταγής και εκφυλισμού.
Η λύση θα δοθεί στους δρόμους. Με επιτροπές αγώνα, με μαζικά και δυνατά πρωτοβάθμια σωματεία, με απομόνωση και ήττα των διορισμένων δυνάμεων. Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα, επικίνδυνο για τους εργοδότες, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις. Εκεί θα κριθούν όλοι!

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο Ε.Κ.Α.
Αθήνα 18/10/2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την δικαστική απόφαση ακύρωσης του Συνεδρίου του ΕΚΑ


 
Επαίσχυντη παρέμβαση των δικαστηρίων, του κράτους και των εργοδοτών στα συνδικάτα αποτελεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για ακύρωση του πρόσφατου 29ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και τον διορισμό διοίκησης! Είναι ένα ακόμα βήμα στις μεθοδεύσεις κράτους και κυβερνήσεων, εργοδοτών και κεφαλαίου, αλλά και των δυνάμεων που τους εκπροσωπούν στο συνδικαλιστικό κίνημα, να διαμορφώσουν ένα πλήρως ακίνδυνο, εκφυλισμένο και υποταγμένο μοντέλο συνδικαλισμού, με ελεγχόμενες οργανώσεις και «εταίρους» στην ταξική ειρήνη και συνεργασία. Όπως φαίνεται, όπου … δεν φτάνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός-παλιός και νέος- θα… φτάνουν τα δικαστήρια για να επιβάλλουν συσχετισμούς και πολιτικές, βολικές για κυβέρνηση-εργοδοσία.
Η ΑΤΕ ΕΚΑ καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης στα συνδικάτα, που ακυρώνει με πρωτοφανή σκεπτικά και «επιχειρήματα» το συνέδριο του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της χώρας και διορίζει νέα διοίκηση! Συγκεκριμένα, με μια απαράδεκτη- αλλά φωτογραφική- απόφαση η δικαστής Πρωτοδίκης τάχθηκε υπέρ των ασφαλιστικών μέτρων του σωματείου της ALPHA BANK, χρησιμοποιώντας τον ισχυρισμό ότι «το καταστατικό του ΕΚΑ δεν προβλέπει τον αποκλεισμό αντιπροσώπων λόγω παρατυπιών στις εκλογικές διαδικασίες που τους ανέδειξαν» (!!!). Θυμίζουμε ότι οι αντιπρόσωποι του εν λόγω σωματείου είχαν αποκλειστεί με ομόφωνη απόφαση του 29ου Συνεδρίου του ΕΚΑ. Το συγκεκριμένο εργοδοτικό σωματείο (όπως και άλλα που αποκλείστηκαν), έχοντας προφανώς την στήριξη των τραπεζιτών, όχι μόνο αρνήθηκε να προσκομίσει στοιχεία για τους ψηφίσαντες στις αρχαιρεσίες του, αλλά εμφάνιζε ψηφίσαντες για το εργατικό κέντρο Αθήνας από όλη την Ελλάδα... Σαν ΑΤΕ ΕΚΑ, ήδη από την Οργανωτική Γραμματεία του Συνεδρίου, στα ΔΣ πριν και στο ίδιο το συνέδριο είχαμε αντιταχθεί στη συμμετοχή μιας σειράς σωματείων με παρατυπίες. Είχαμε ξεκάθαρη θέση με ενιαία κριτήρια απέναντι στα σωματεία. Αναδείξαμε και αναδεικνύουμε σε κάθε περίσταση την ανάγκη να μπει τέλος στις νοθείες, τις παρατυπίες, τον εκφυλισμό και τη μάχη εκλογικών μηχανισμών μακριά από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες του αγώνα. Αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία των άλλων δυνάμεων δεν είχαν την ίδια καθαρή και ενιαία στάση τότε… 

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, η απαράδεκτη δικαστική απόφαση προσπαθεί να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα από τα Διοικητικά Συμβούλια, τα Συνέδρια και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων να καθορίζουν και να ελέγχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα τις εκλογικές διαδικασίες τους. Έτσι, ανοίγει διάπλατα την πόρτα στους εργοδότες και το κράτος, μέσω της αστικής τους «δικαιοσύνης», να ελέγχουν ΑΜΕΣΑ τα συνδικάτα. Άλλωστε, υπέρ του σωματείου της Alpha bank στο δικαστήριο κατέθεσε η ΟΤΟΕ, πλειοψηφία της διοίκησης της οποίας αποτελούν οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και δυνάμεις κατευθείαν εργοδοτικές.


Η νέα αυτή «επιτυχία» της αστικής δικαιοσύνης και της ωμής παρέμβασης στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το μαύρο παρελθόν: Από την περίοδο που το κράτος κρατούσε όμηρους σε καράβι στο λιμάνι του Πειραιά τους προοδευτικούς αντιπροσώπους ώστε να τελειώσει το Συνέδριο για να μπορούν να έχουν οι εργοδοτικοί την πλειοψηφία, έως την περίοδο που ο φασίστας Μεταξάς καθαιρούσε τις εκλεγμένες διοικήσεις και διόριζε δικές του. Από την καθαίρεση και σύλληψη των εκλεγμένων συνδικαλιστικών οργάνων το 1946 και το διορισμό των περιβόητων Μακρή-Καλομοίρη-Δημητράτου, στις καθαιρέσεις και τους διορισμούς της χούντας των συνταγματαρχών. Από τα δικαστικά πραξικοπήματα του Παπανδρέου στη ΓΣΕΕ το 1985 μέχρι την κήρυξη όλων σχεδόν των απεργιών ως παράνομες και καταχρηστικές, όλα τα τελευταία χρόνια. Από τις επιστρατεύσεις εργαζόμενων και ολόκληρων κλάδων μέχρι τις συλλήψεις και το ξύλο σε απεργούς και εργαζόμενους σε κάθε μεγάλη μάχη του λαϊκού κινήματος. Αυτή είναι η δικαιοσύνη και οι νόμοι τους!

Ο δικός μας νόμος, είναι το δίκιο του εργαζόμενου, του αγωνιζόμενου, η εργατική δημοκρατία και ταξική ανεξαρτησία από την πολιτική της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Δεν έχουμε αυταπάτες για το ρόλο που και μέχρι σήμερα έπαιζε το ΕΚΑ: Στοίχιση πίσω από τη ΓΣΕΕ, καμία αγωνιστική πρωτοβουλία, παραταξικοποίηση και εκφυλισμός. Η δικαστική απόφαση για διορισμό διοίκησης απλώς επιβεβαιώνει ότι το κράτος και η εργοδοσία, όταν και όποτε χρειάζεται θα παρεμβαίνουν απευθείας στα συνδικάτα, ακόμα και στα γραφειοκρατικά, για να διασφαλίζουν τη συμμετοχή των εργοδοτικών δυνάμεων, όπως π.χ. τώρα του «συνδικαλισμού τύπου τραπεζών». Καταγγέλλουμε την δικαστική παρέμβαση, όχι για να υπερασπίσουμε την «αγωνιστική στάση» του ΕΚΑ που δεν υπήρξε, ούτε για να διασφαλίσουμε την προηγούμενη κατάσταση. Την καταγγέλλουμε από τη σκοπιά της ανάγκης για ένα άλλο, ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, με συνδικάτα στα χέρια των εργαζομένων, με συνελεύσεις και διαδικασίες βάσης, με γραμμή αποφασιστικής σύγκρουσης, με ανεξαρτησία από κράτος και κυβερνήσεις.

Δεν θα περάσει!

Με την δικαστική απόφαση κατάργησης του Συνεδρίου του ΕΚΑ και του εκλεγμένου ΔΣ του, γίνεται ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης του κυβερνητικού και εργοδοτικού σχεδίου που στοχεύει στο πλήρες ξεδόντιασμα των συνδικάτων και των διαδικασιών τους.

Η απόφαση και οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που η αντιλαϊκή μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι δανειστές-δυνάστες ΕΕ-ΔΝΤ ξεκινούν την αντιδραστική αναδιάρθρωση του εργασιακού, ξεκινούν τις δήθεν «διαπραγματεύσεις» για τον καθορισμό των μισθών, των συμβάσεων και τις «παρεμβάσεις» στο συνδικαλιστικό νόμο με στόχο το δικαίωμα της απεργίας και την αποτελεσματικότητα των συνδικάτων. Έρχονται σε μια στιγμή που απαιτείται ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος και ενίσχυση των ταξικών και αποφασιστικών αγώνων ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας.

Την πρώτη πολιτική ευθύνη για την σοβαρή αντιδημοκρατική και αυταρχική αυτή εξέλιξη τη φέρνουν οι δυνάμεις που ήδη από το συνέδριο του ΕΚΑ το Μάη έκαναν τα πάντα για να μην παρθεί καμία αγωνιστική απόφαση, να μη γίνει καμία συζήτηση, να νομιμοποιηθούν πλήθος από σωματεία με παρατυπίες ώστε να «ελεγχθούν» οι εκλογικοί συσχετισμοί και οι έδρες στο νέο ΔΣ. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-Νέα Πορεία και ΕΑΚ (ΜΕΤΑ ΕΚΑ-Φωτόπουλος-κλπ) πρωταγωνίστησαν και οργάνωσαν όλη αυτή την προσπάθεια παραπέρα εκφυλισμού και διάλυσης του ΕΚΑ. Κραυγαλέα και οφθαλμοφανέστατη απόδειξη είναι η ευκολία της συνεννόησής τους, τόσο κατά την διάρκεια του Συνεδρίου από το οποίο αποχώρησαν όλοι μαζί, όσο και στη συνέχεια. Στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑ την Παρασκευή 7/10, μετά τη δικαστική απόφαση, οι παρατάξεις αυτές δήλωσαν ότι θα αποδεχτούν τη συμμετοχή τους στη διορισμένη διοίκηση (!) –με διάφορες δικαιολογίες και «επιχειρήματα»- νομιμοποιώντας και βάζοντας οι ίδιοι την υπογραφή τους στην κατάργηση της εκλεγμένης από το συνέδριο διοίκησης του ΕΚΑ.

Χωρίς ενδοιασμούς και από κοινού, απέρριψαν στο ΔΣ την πρόταση της ΑΤΕ ΕΚΑ με την οποία προτείναμε:

· Την πολιτική καταγγελία για την ωμή και άθλια παρέμβαση των αστικών δικαστηρίων στις αποφάσεις των εργαζομένων. 

· Την καταδίκη αυτής της πρακτικής που ανοίγει τις πόρτες και για την είσοδο των νεοναζί-φασιστών στα εργατικά συνδικάτα

· Την άρνηση συμμετοχής σε οποιαδήποτε διορισμένη διοίκηση και μάλιστα με δικαστική απόφαση.

· Την στήριξη σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο –μέλος του ΕΚΑ για ανάκληση της άθλιας απόφασης αλλά και των ασφαλιστικών μέτρων του εν λόγω σωματείου.

Η στάση τους εξηγεί βέβαια και τους λόγους που ΔΕΝ γνωστοποίησαν τις αποφάσεις του Συνεδρίου στα σωματεία μέλη από τον Μάιο μέχρι σήμερα. Και αυτοί δεν είναι παρά οι εξής:

· Επιλέγουν να στηρίξουν το κυβερνητικό σχέδιο για τα εργασιακά και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο. Όπως και η ΓΣΕΕ, έτρεξαν ως Ε.Ε. του ΕΚΑ να συναντηθούν μάλιστα κατακαλόκαιρο με τους «θεσμούς», εντασσόμενοι στην λογική της «εθνικής ομάδας και γραμμής διαπραγμάτευσης» μαζί με το Υπουργείο Εργασίας (την κυβέρνηση), τον ΣΕΒ και όλη την εργοδοσία.

· Θέλουν ένα συνδικαλιστικό κίνημα πλήρως υποταγμένο στις εργοδοτικές και κυβερνητικές εντολές

Η ΑΤΕ ΕΚΑ δεν θα συμμετέχει σε καμία διορισμένη διοίκηση.

Θα επιμείνει στη στάση που είχε και μέσα στο συνέδριο, απέναντι στη συμμετοχή σωματείων με παρατυπίες και νοθείες.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας, τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ και κάθε αγωνιστική ταξική δύναμη, σχήμα και κίνηση, όχι μόνο να μην νομιμοποιήσουν αυτή την άθλια κατάπτυστη παρέμβαση της αστικής δικαιοσύνης αλλά να την αντιπαλέψουν, για να τσακίσουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Αθήνα, 11/10/2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ στο Ε.Κ.Α.
taxikienotitaeka.blogspot.com
taxikienotita.eka@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: