Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 7 Απριλίου


Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Στο πρόσφατο έκτακτο Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ, που τελευταία στιγμή μας κάλεσαν παραμονή της Γ. Συνέλευσης, πάρθηκε πλειοψηφικά απόφαση για απεργία την Παρασκευή 7 Απριλίου. Η κίνησή μας, αφού άσκησε σκληρή κριτική στις παρατάξεις ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ που τόσα χρόνια έμεναν απαθείς μπροστά στην παραβίαση του κανονισμού εργασίας, πρότεινε να εισηγηθεί το ΔΣ έκτακτο θέμα την επόμενη μέρα, με πρόταση για κήρυξη απεργίας, και η απόφαση για τη μορφή και το πλαίσιο να παρθεί στη Γ.Σ. των μελών. Για άλλη μια φορά η ηγεσία του Συλλόγου αρνήθηκε. Μας είπαν ότι «οι γενικές συνελεύσεις δεν ειναι για να αποφασίζουν απεργίες, εκεί συζητιούνται άλλα θέματα...». Δεν θέλουν να υπάρχει καν ρόλος στο κυρίαρχο όργανο του σωματείου, ενώ ιστορικά και ουσιαστικά οι κινητοποιήσεις αποφασίζονται στις συνελεύσεις από τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Οι ειδικοί συνεργάτες δεν εμφανίστηκαν σήμερα. Μήπως δεν φταίει η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ με την υπογραφή του κανονισμού εργασίας και το παραθυράκι που άφησε το 2001; Από το 2008, επί εποχής Αράπογλου, άλωσαν την τράπεζα στρατιές μεγαλοσυμβούλων με παχυλούς μισθούς. Τι έκανε ο ΣΥΕΤΕ, η πλειοψηφία ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, για τις εκατοντάδες προσλήψεις αυτών; Τι έκανε όταν άρχισαν να τους δίνουν α΄ υπογραφή; Όταν άρχισαν να τους δίνουν εποπτείες; Όταν τους ανέθεταν υποδιευθύνσεις; Μήπως ο ΣΥΕΤΕ δεν υπέγραψε το πρόγραμμα αξιοποίησης στελεχών το 2013, που παραβιάστηκε κι αυτό από τη Διοίκηση, με νέα παράθυρα στον κανονισμό; Τότε δεν μας έλεγαν ότι γίνεται για να μην τοποθετούνται ειδικοί συνεργάτες;
Μπορεί η πλειοψηφία του ΣΥΕΤΕ να ανακάλυψε τώρα την Αμερική, όμως όλοι οι συνάδελφοι έχουν αντιληφθεί ότι το κουρέλιασμα του κανονισμού εργασίας δεν είναι μόνο η τοποθέτηση εξωτερικών συνεργατών σε «ταγμένες» διευθυντικές θέσεις.
·      Είναι η στρατιά ενοικιαζόμενων στις διευθύνσεις, που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες της τράπεζας και η κάθε είδους μορφή ελαστικής εργασίας (ΙΚΥ, internship χαμηλόμισθοι ειδικοί συνεργάτες μέχρι και σε καταστήματα κλπ).
·      Είναι οι 4 και 5 ταχύτητες εργαζομένων και εντός του κανονισμού εργασίας, με 4 χρόνια εκτός εξειδικευμένων οργανισμών δεκάδων συναδέλφων μας.
·      Είναι η αυξανόμενη εκχώρηση εργασιών και το πάρτι εταιρειών που αυξάνεται σε όλους τους τομείς.
·      Είναι οι ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες, αποτέλεσμα των συνεχιζόμενων εθελουσιών.
·      Είναι η απόλυτη επικράτηση και καταχρηστική άσκηση του διευθυντικού δικαιώματος και η αυταρχική συμπεριφορά των στελεχών (εθνικάριων ή μη)
Να φέρουμε στην απεργία τα πραγματικά μας αιτήματα!
Στις 7 Απριλίου συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ως ένα απαραίτητο βήμα για να εκφράσουμε έμπρακτα τη βούλησή μας για υπεράσπιση του Κανονισμού Εργασίας και των ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων στην ΕΤΕ.
Για να μπει ένα τέλος στο πάρτυ των μεγαλοστελεχών που προσλαμβάνονται με αδιαφανή κριτήρια και αρκετοί τοποθετούνται σε οργανικές θέσεις με παχυλές αμοιβές, την ίδια στιγμή που ανθεί η ενοικιαζόμενη εργασία και η εκμετάλλευση των συναδέλφων μας μέσω εταιρειών.
Ο κατακερματισμός των εργαζομένων και η παραβίαση του Κανονισμού έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με την ανοχή των παρατάξεων της πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ, με αποτέλεσμα το φαινόμενο των εργασιακών σχέσεων πολλών ταχυτήτων μέσα στην τράπεζα να έχει πλέον γίνει καθεστώς.
Ταυτόχρονα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης συνεχίζεται απρόσκοπτα με κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, μείωση οργανικών θέσεων στο δίκτυο, συνεχείς αποσπάσεις, ένταση της πίεσης για στοχοθεσία και πωλήσεις.
Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, δανειστές, Τρόικα, ΣΕΒ και τραπεζίτες, συζητούν στις πλάτες μας για μαζικές απολύσεις, μείωση αφορολόγητου, μείωση συντάξεων, χτύπημα στο συνδικαλισμό και την απεργία, νέα σκληρά μέτρα που θα φέρουν νέο συντριπτικό πλήγμα στον κλάδο, δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι, να μην αντιδρούμε, να σκύβουμε το κεφάλι. Οργανωνόμαστε, κινητοποιούμαστε, δρούμε συλλογικά και δυναμικά, παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας!
Με αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις, τη θέσπιση νέου οργανογράμματος αλλά και τη γενικότερη υποβάθμιση των όρων εργασίας μας, συμμετέχουμε στην απεργία και καλούμε συναδέλφισσες και συναδέλφους, με όποια εργασιακή σχέση κι αν εργάζονται στην Τράπεζα, να απεργήσουν ώστε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στη Διοίκηση ότι τα σχέδιά της δεν θα περάσουν!
Απεργούμε για:
1)     Την υπεράσπιση του Κανονισμού Εργασίας
2)     Την απομάκρυνση συμβούλων και εταιρειών από την τράπεζα
3)     Την κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας
4)     Την υπεράσπιση του ωραρίου μας
5)     Τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας με διαφανείς προσλήψεις μόνιμου και τακτικού προσωπικού
6)     Την κατάργηση της στοχοθεσίας και οποιασδήποτε σύνδεσης μισθού - παραγωγικότητας

Οι μικρές μάχες του σήμερα μπορούν να μετατραπούν στις μεγάλες νίκες του αύριο!
05-04-2017


 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: