Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση για τον Νέο Κανονισμό Εξειδικευμένου Προσωπικού



Οργή και αγανάκτηση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στους χώρους των Διευθύνσεων με εξειδικευμένο προσωπικό καθώς η Διοίκηση της ΕΤΕ παρουσίασε νέο σχέδιο κανονισμού για αυτές τις Μονάδες, αθετώντας την κατ΄αρχήν συμφωνία στο προηγούμενο σχέδιο, όπου ο ΣΥΕΤΕ είχε κάνει ήδη πολλές υποχωρήσεις χωρίς να ενσωματώσει τις υποδείξεις αρκετών ΕΑΚ. 

Το νέο σχέδιο αποτελεί μνημείο καταχρηστικής άσκησης του διευθυντικού δικαιώματος. Όταν παρουσιάστηκε στις ΕΑΚ σε συγκέντρωση στον ΣΥΕΤΕ την Δευτέρα 29/5, όλοι οι εκπρόσωποί τους, χωρίς καμία προσυνεννόηση, διατύπωσαν με κατηγορηματικό τρόπο το απαράδεκτο του νέου σχεδίου, καθώς ανατρέπει πολλά κεκτημένα και εξυπηρετεί την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων.

Η ηγεσία του ΣΥΕΤΕ με τη γνωστή και από άλλες περιστάσεις κωλυσιεργία της (βλ. υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης) διαβεβαίωνε ότι συνεχίζεται η διαβούλευση και τίποτε δεν έχει τελειώσει και προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο (προς όφελος όμως της Διοίκησης εντέλει) άλλοτε ζητούσε να ακούσει τις αντιρρήσεις των συναδέλφων και άλλοτε πετούσε τη μπάλα στην εξέδρα προκειμένου να καλύψει τις αδυναμίες και τις ευθύνες της. Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο τρόπος διαπραγμάτευσης με τη Διοίκηση για το θέμα του νέου Κανονισμού επί 2 σχεδόν χρόνια:

-δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα και καλλιεργώντας τον εφησυχασμό δημιούργησε τις συνθήκες για συνεχείς υποχωρήσεις

-διατηρεί σε ομηρία εκατοντάδες χαμηλόμισθους συναδέλφους (μη ενταγμένους στο εξειδικευμένο προσωπικό προερχόμενοι από πρ. Probank, Fbb, ΕΤΕ, Εθνοdata)

-επέλεξε τον δρόμο των συνεχών υποχωρήσεων στις συνεχώς δυσμενέστερες προτάσεις της Διοίκησης ενώ αγνόησε τις αντιρρήσεις που διατυπώνονταν από τους συναδέλφους τόσο μέσω των ΕΑΚ όσο και στη ΓΣ που είχε πραγματοποιηθεί στο Γέρακα πέρυσι τον Οκτώβριο

Η κίνησή μας διατύπωσε ξεκάθαρα για μία ακόμη φορά ότι ο ΣΥΕΤΕ αντί ν’ ακούει τη Διοίκηση η οποία προβάλλει το υψηλό κόστος που θα προκύψει από τις εντάξεις, ας υπολογίσει πόσα έχει γλυτώσει η ΕΤΕ από τη μη ένταξη των συναδέλφων τα τελευταία 3-4 χρόνια. Δεν είναι δυνατό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να λειτουργούν ως διαμεσολαβητές των αξιώσεων της Διοίκησης! 

Ο ΣΥΕΤΕ οφείλει επιτέλους να διεκδικήσει:

- την αναδρομική καταβολή των εξειδικευμένων επιδομάτων

- την ένταξη όλων με τον υφιστάμενο κανονισμό από την ημερομηνία υπαγωγής τους στον Κανονισμό Εργασίας

- με συνδικαλιστικά μέσα και κινητοποιήσεις τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, τόσο της συγκεκριμένης κατηγορίας όσο και του συνόλου, που πλήττεται από τις επιθετικές ορέξεις της εργοδοσίας.

- με νομικές ενέργειες και με προσφυγή στα θεσμικά όργανα (ΣΕΠΕ, Υπουργείο Εργασίας, κλπ.) την εφαρμογή με κάθε τρόπο τόσο των υφιστάμενων κανονισμών όσο και της πρόσφατης σχετικής απόφασης του ΣΕΠΕ (επιβολή προστίμου στην ΕΤΕ και δικαίωση των συναδέλφων που προσέφυγαν σε αυτή) 

Ήδη διάφορες ΕΑΚ (π.χ. Οργάνωσης & Επιχ. Ανάλυσης) έστειλαν στο ΣΥΕΤΕ την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν και ζητούν τα αυτονόητα:

1. Nα ενταχθούν οι υπό ένταξη συνάδελφοι σύμφωνα με τον υφιστάμενο κανονισμό της εξειδικευμένης Διεύθυνσης στην οποία ανήκουν.

2. Να απορριφθεί το τελευταίο σχέδιο του ενιαίου κανονισμού εξειδικευμένου του Μαΐου 2017 και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση λαμβάνοντας υπόψη:

- τόσο τις επισημάνσεις που τέθηκαν από όλες τις ΕΑΚ των εξειδικευμένων χώρων επί του νέου κειμένου στη συνάντηση της 29/05/2017, καθώς και

- τις επισημάνσεις που είχαν σταλεί επί των προηγούμενων σχεδίων εξειδικευμένου κανονισμού.

3. Να συγκληθεί άμεσα, με πρωτοβουλία του Συλλόγου, Γενική Συνέλευση των εξειδικευμένων Διευθύνσεων του κτιρίου Γέρακα για την ενημέρωση όλου του προσωπικού, καθώς και για τις θέσεις του ΣΥΕΤΕ επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: