Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Σωματείο Εργαζομένων στην Alpha Bank απέλυσε εργαζόμενη!

-->
Αναδημοσιευουμε ανακοίνωση του Συλλογου Εργαζομένων Τραπεζουπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος. Στη Συνεδριαση του ΔΣ του Συλλογου, προτειναμε να βγει ψηφισμα συμπαραστασης. Η εργαζόμενη απολυθηκε τελικά την Παρασκευη.



Αθήνα, 12 Ιουλίου 2017



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες κατόπιν πολυήμερης προσπάθειάς μας, συνάντηση του ΔΣ του ΣΕΤΟΕ με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Υπαλλήλων πρώην Ιονικής (ΣΥΙΛΤΕ), κ. Ν. Αλεξόπουλο.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η προσπάθεια βλαπτικής μεταβολής της σύμβασης εργασίας της συν. Μέμης Χατζηστυλιανού, δεδομένου ότι από πλήρες ωράριο της ζητείται στο εξής να απασχολείται με πενθήμερη εργασία, από τις 9πμ έως τις 11πμ, με σαφή και επαχθής μείωση των αποδοχών της (377€ μικτά!!)

Ήδη από πέρυσι ο Σύλλογός μας έκανε πολλές προσπάθειες να συναντηθεί με τον ΣΥΙΛΤΕ ώστε να λυθούν τα εργασιακά (τότε) θέματα που είχε η συναδέλφισσα, όμως αυτές δεν απέδωσαν, λόγω «φόρτου εργασίας τους» όπως μας είπαν…

Τώρα πια τα προβλήματα έχουν διογκωθεί φανερά και τίθεται από τον ΣΥΙΛΤΕ πλήρης αδυναμία ανάληψης των οικονομικών υποχρεώσεών του απέναντι στη συναδέλφισσα, εάν αυτή συνεχίσει να εργάζεται με πλήρες ωράριο. Ο Πρόεδρος του ΣΥΙΛΤΕ μας ενημέρωσε (στο και πέντε), ότι «ο σύλλογος δεν έχει λεφτά – βρείτε μας λύση εσείς» και επιμένει στην εφαρμογή και αποδοχή από εκείνη της νέας σύμβασης και μάλιστα βάζοντας χρονικό περιθώριο πέντε ημερών!! προκειμένου να απαντήσει, ειδάλλως θα προβεί μονομερώς σε καταγγελία της σύμβασής της!!!

Ο ΣΕΤΟΕ στηρίζει τη συναδέλφισσά μας Μέμη Χατζηστυλιανού στην απόφασή της ν’ αρνηθεί την αλλαγή στη σύμβασή της.

Ο ΣΕΤΟΕ εκφράζει τη βαθιά του λύπη και ανησυχία για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στον ΣΥΙΛΤΕ και για τον τρόπο που επιλέγει ο σύλλογος αυτός να τα αντιμετωπίσει (ετεροχρονισμένα τελεσίγραφα αντί έγκαιρου διαλόγου και συνεργασίας), δεδομένου ότι ένα «Σωματείο» εξ ορισμού οφείλει να θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο και την προστασία των δικαιωμάτων του, πάση θυσία.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ο ΣΕΤΟΕ θα ενημερώσει την ΟΤΟΕ και θα κάνει όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες νομικές και συνδικαλιστικές προκειμένου να αποτραπεί αυτή η αυθαίρετη και μονομερής ενέργεια από τον ΣΥΙΛΤΕ.
Θα ενημερωθείτε για  οποιαδήποτε αρνητική ή θετική εξέλιξη και αν χρειαστεί όλοι μαζί ενωμένοι και δυναμικά θα παρέμβουμε προκειμένου να αποτρέψουμε αυτή την αρνητική εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: