Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Η Eθνική Τράπεζα επιτίθεται στο Ταμείο Επικούρησης

Η Eθνική Τράπεζα επιτίθεται στο Ταμείο Επικούρησης



Αναδημοσιεύουμε για ενημέρωση των συναδέλφων την κλήση που έστειλε η Εθνική προς το ΣΥΕΤΕ και περιήλθε σε γνώση μας πριν 1 μήνα περίπου, για να επισπεύσει την εκδίκαση της έφεσης για το Ταμείο Επικούρησης. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την αγωγή του ΣΥΕΤΕ κατά της Τράπεζας το 2008 για το λογαριασμό Επικούρησης ότι είναι εγγυημένων παροχών και όχι εισφορών, όπως ισχυρίζεται η τράπεζα. Πρωτόδικα είχε χάσει την υπόθεση στο δικαστήριο και ο σύλλογος άσκησε έφεση. 

Πριν λίγους μήνες, τον Φλεβάρη, που ήταν να εκδικαστεί η έφεση (είχε εκδικαστεί το 2015 αρχικά αλλά προέκυψε συγγένεια δικαστού με την Τράπεζα οπότε ορίστηκε εκ νέου) , ο Σύλλογος απέσυρε το δικόγραφο (!) μετά από συμφωνία των παρατάξεων ΔΗΣYΕ – ΔΑΚΕ- ΔΑΣ , με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει λόγος αφού σήμερα η Διοίκηση καταβάλει το έλλειμμα για να πληρωθούν οι συντάξεις μηνιαίως. Μας διαβεβαίωναν ότι υπάρχει συμφωνία με την Τράπεζα, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (σε απόλυτα καθησυχαστικό ύφος) και γι’ αυτό «ματαίωσαν» τη δίκη. Είχε μάλιστα γίνει κοινή συνεδρίαση όλων των Συλλόγων και παρατάξεων, εκτός από την Πρόταση Προοπτικής που δεν καλέστηκε καθόλου.

Στο ΔΣ του Συλλόγου του Ιουνίου, ρωτήσαμε σαν Πρόταση Προοπτικής για τη συγκεκριμένη κλήση και την επιθετική κίνηση της Τράπεζας να ζητήσει εκδίκαση, που ορίστηκε για τις 25 Σεπτέμβρη. Η απάντηση της πλειοψηφίας του ΣΥΕΤΕ ήταν ότι και πάλι θα ζητήσουμε ματαίωση (!), γιατί η Τράπεζα καταβάλει τα χρήματα και δεν θέλουμε να την ταράξουμε. Σε εύλογη ερώτησή μας, ότι αν ζητήσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να μη γίνει η εκδίκαση, και μετά η Τράπεζα σταματήσει να καταβάλει τα χρήματα, υπάρχει φοβερός κίνδυνος να μείνουμε ξεκρέμαστοι και χωρίς δικαστικά όπλα, η απάντηση ήταν ότι τότε θα επαναφέρουμε το δικόγραφο (!!!). 

Η πλειοψηφία το Συλλόγου αφήνει την Τράπεζα να προχωρήσει ανενόχλητη στα σχέδιά της, μην κατοχυρώνοντας την καταβολή των επικουρικών συντάξεων…

Την Πέμπτη, η Διοίκηση ζήτησε έκτακτη συνάντηση με εκπροσώπους των παρατάξεων του ΣΥΕΤΕ και του Συλλόγου Συνταξιούχων, ανοίγοντας ζήτημα για το ΛΕΠΕΤΕ μέσα στο καλοκαίρι. Η κίνησή μας ξανά αποκλείεται από το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ. Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 24 Ιουλίου και δεν θα θέλαμε καθόλου να δικαιωθούμε για την απαράδεκτη υποχωρητική στάση του ΣΥΕΤΕ πάνω στο θέμα αυτό...

Δικόγραφο1
Δικόγραφο 2


Δεν υπάρχουν σχόλια: