Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ανακοίνωση της Πρότασης Προοπτικής για το Πολυτεχνείο


 
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2017: Η φλόγα της εξέγερσης είναι ζωντανή
44 χρόνια μετά την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, συνεχίζουμε να εμπνεόμαστε από τους αγώνες των φοιτητών και εργατών και το μεγάλο αντιδικτατορικό αγώνα. Τότε που φαινόντουσαν όλα μαύρα και η μοιρολατρεία φαινόταν ότι κυριαρχούσε, η λάμψη της εξέγερσης έλαμψε, η τόλμη νίκησε το φόβο, ο λαός βγήκε στο προσκήνιο.
Τα συνθήματα « Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία, Κάτω η χούντα, Έξω το Νάτο, Έξω οι Αμερικανοί» ισχύουν και σήμερα και συμπληρώνονται κι από πολλά άλλα. «Έξω η Τρόικα, Λιγότερη δουλειά - δουλειά για όλους, Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες», η σημερινή σκληρή πραγματικότητα μας συνδέει με το παρελθόν και μας καλεί στο δρόμο του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και την ανατροπή του κοινωνικού μεσαίωνα που ζούμε.
Η θυσία των φοιτητών το 1973 δεν πήγε χαμένη, κι αυτό δείχνει ότι και σήμερα κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Σήμερα που ελάχιστα ψήγματα δημοκρατίας έχουν απομείνει, κυρίως στα χαρτιά. Άνθρωποι φυλακίζονται χωρίς στοιχεία, συνδικαλιστές διώκονται, αγωνιστές τρομοκρατούνται, έγκυες γυναίκες απολύονται. Μνημόνια ψηφίζονται εν μια νυκτί και με ένα νόμο, οι δημοκρατικές ελευθερίες τηρούν «υπό επιτροπεία», συγκεντρώσεις απαγορεύονται, ακόμη κι οι απεργίες θα σταματήσουν με νόμο με τη Γ’ αξιολόγηση.
Σήμερα που ο πόλεμος είναι στην πόρτα μας. Ο ιμπεριαλισμός ζει και βασιλεύει. Χιλιάδες πρόσφυγες έρχονται αδιαλείπτως κυνηγημένοι από τις βόμβες και τη φτώχεια, νέα F-16 προστίθενται στο ελληνικό οπλοστάσιο καθώς λεφτά υπάρχουν για πολεμικούς εξοπλισμούς, το ΝΑΤΟ έχει εγκατασταθεί στο Αιγαίο, οι βάσεις επηρεάζουν τη ζωή στην Κρήτη και τον Άραξο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας εμπλέκει σε επικίνδυνες συμπράξεις με το Ισραήλ, ονομάζει στρατηγικούς συμμάχους τους Αμερικάνους και μάλιστα στην εποχή Τραμπ, κάνει συμφωνία με την Τουρκία και την αντιδραστική ΕΕ για το κλείσιμο των συνόρων και τη φυλάκιση των προσφύγων.
Σήμερα που δεν υπάρχει ψωμί και δουλειά για χιλιάδες εργατικές οικογένειες. Η μόρφωση δεν είναι δεδομένη για τα παιδιά των φτωχών. Οι φόροι έχουν πνίξει τους εργαζόμενους, οι μισθοί έχουν φτάσει στον πάτο, οι απολύσεις είναι καθημερινές. Οι νέοι μεταναστεύουν κατά κύματα να βρουν δουλειά, οι συνταξιούχοι βλέπουν τις συντάξεις να κουτσουρεύονται συνεχώς, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, οι κοινωνικές συνθήκες έιναι αφόρητες και πνίγουν το λαό και τα όνειρά του.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες. Πιο επίκαιρο από σήμερα δεν ήταν ποτέ το μήνυμα του Νοέμβρη. Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα επίθεση, σήμερα ο διπλανός μας, ο συγγενής μας, αύριο εμείς. Κάποιες λέξεις έχουν γίνει ο εφιάλτης μας: δανειστές, χρέος, αξιολόγηση, μνημόνιο, μέτρα, ανακεφαλαιοποιήσεις, χαράτσια κλπ.
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια. Όχι άλλη αναμονή. Όχι άλλη ανοχή. Όχι στην απογοήτευση. Τώρα να βγούμε στους δρόμους. Τώρα να οργανωθούμε και να ξεσηκωθούμε. Να δώσουμε τη μάχη! ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, μαθητές, άνεργοι, μετανάστες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι να μπλοκάρουμε επιτέλους τα σχέδια των αφεντικών που μας θέλουν να ζούμε στην εξαθλίωση. Να δώσουμε ένα τέλος στη σύγχρονη χούντα που βιώνουμε.
15-11-2017
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ! 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ
 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: