Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Απεργιακή περιφρούρηση στη Γενική Απεργία 14/12 στο κτίριο Ακαδημίας

Περιφρούρηση της απεργίας πραγματοποίησε χθες στο κτίριο επί της οδού Ακαδημίας κ Ζωοδόχου Πηγής  η Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων - Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, ενώ στήριξε και η Πρόταση Προοπτικής - Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής. Δεκάδες συνάδελφοι συμμετείχαν στην απεργιακή φρουρά. Το κτίριο, όπου στεγάζονται σημαντικές διευθύνσεις της Τράπεζας ( Dealing Room, Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων κλπ) παρέμεινε κλειστό από τις 7.30 ως και τις 11, οπότε και οι συνάδελφοι αποχώρησαν για να συμμετέχουν στην ανεξάρτητη συγκέντρωση στο Μουσείο.

Λίγοι ήταν οι συνάδελφοι που ήρθαν για να εργαστούν, με τους οποίους συζητήσαμε για τις εξελίξεις και την ανάγκη αγώνα. Η τράπεζα έκλεισε και το ΑΤΜ, δεν έγινε ανεφοδιασμός, ενώ και κλιμάκιο των ΤτΕ - SSM που εργάζεται αυτήν την περίοδο στο κτίριο έμεινε απέξω, με συνέπεια η απεργία να έχει πραγματικό αντίκτυπο στην Τράπεζα, ενόψει της μεγάλης επίθεσης που έχει δρομολογήσει σε εν ενεργεία και συνταξιούχους σε όλα τα επίπεδα (Επικούρηση, Κανονισμός Εργασίας, Ωράριο κλπ).

Δυστυχώς, στέλεχος της Τράπεζας προκλητικά παραλίγο να χτυπήσει απεργούς συναδέλφους στο πάρκινγκ προκειμένου να περάσει, όμως μετά την κατακραυγή όλων αποχώρησε. Επίσης, άσχημη εντύπωση προκάλεσε και η προσέλευση στο κτίριο για εργασία  μεγαλοσυνδικαλιστή της ΔΗΣΥΕ (πρ. πρόεδρος ΤΥΠΕΤ μέχρι πρόσφατα) και νυν Διευθυντή, όπως κι ο ίδιος μας δήλωσε.






Δεν υπάρχουν σχόλια: