Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Πρόταση προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ για την Πέμπτη 22/3



Κοινοποιούμε ενημερωτικά πρόταση που καταθέσαμε σήμερα προς το ΔΣ του ΣΥΕΤΕ.


ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ

 Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

19-3-2018

Οι εξελίξεις στο θέμα της Επικούρησης είναι σοβαρές, μετά την επανάληψη από πλευράς της τράπεζας ότι όχι μόνο δεν καταβάλλει τα οφειλόμενα στους συνταξιούχους, αλλά επιμένει στην αρχική της πρόταση: ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ και δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, άρνηση ένταξης των συναδέλφων μετά το 2005.
Τα αποτελέσματα του διαλόγου και της επιτροπής, στα οποία συμμετείχε ο ΣΥΕΤΕ με απόφασή της πλειοψηφίας (παρά τις δικές μας αρνητικές ψήφους), είναι μηδενικά. Οι συνάδελφοι συνταξιούχοι δεν έχουν λάβει επικουρική εδώ και 5 μήνες.
Η δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν παίζει απλά τον Πόντιο Πιλάτο, αλλά πλέον υποστηρίζει ανοιχτά την πλευρά της Τράπεζας, όπως φάνηκε από συνέντευξη του Υφυπουργού Κοιν. Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλου.
Είναι φανερό ότι χρειάζεται κλιμάκωση του αγώνα από πλευράς μας. Η αδρανής στάση του ΣΥΕΤΕ και η μη συμμετοχή σε καμιά κινητοποίηση τους τελευταίους μήνες είναι το ελάχιστο περίεργη.
Την Πέμπτη 22/3 υπάρχει συγκέντρωση των συνταξιούχων στο Κεντρικό της ΕΤΕ στις 11.00 π.μ. και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ως διαμαρτυρία για τη στάση της κυβέρνησης.
Προτείνουμε:
·         κήρυξη από το ΣΥΕΤΕ πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 22/3
·         απεργιακή συγκέντρωση στο Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής στις 11:00 και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας, στη Βουλή και Μέγαρο –  από κοινού με τους συνταξιούχους
·        απεργιακές φρουρές σε κεντρικά κτίρια της Αθήνας με ενεργοποίηση των ΕΑΚ
·         κοινές συγκεντρώσεις στα καταστήματα κάθε νομού εργαζομένων και συνταξιούχων, συνελεύσεις Τρίτη – Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα και εκλογή επιτροπών αγώνα.
·        κλιμάκωση του αγώνα με απεύθυνση στην Ομοσπονδία, συντονισμό με άλλα συνδικάτα κι οργανώσεις συνταξιούχων κλπ.
·        διεκδικήσεις που να συμπεριλαμβάνουν το σύνολο των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.
Τα μέλη του ΔΣ ΣΥΕΤΕ
Ξιφαρά Μαρία
Πανδή Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: