Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση για την πανεθνική μέρα δράσης 30/5

 

ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
 
Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει οι «συνδικαλιστές» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΣΙΑ! Όπως και να τους αποκαλέσουμε, μισθωτούς υπαλλήλους της άρχουσας τάξης, ξεπουλημένους, φύλακες-άγγελους του συστήματος, το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο εκπρόσωποι των εργατικών συμφερόντων δεν είναι, αλλά ούτε και των εργαζόμενων.
Αυτή τη φορά, ο Παναγόπουλος και η παρέα του, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ, ίδρυσαν μια “κοινωνική συμμαχία” μαζί με ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ φορείς των εργοδοτών (ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ), οργανώσεις αυτοαπασχολούμενων και εργοδοτών (Ιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΤΕΕ, ΟΕΕ, Δικηγορικοί Σύλλογοι)! Αρκετά στελέχη δηλαδή των ΝΔ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κλπ. Τυχαίο; Προφανώς, για ξεκάρφωμα δεν έβαλαν μέσα στην κοινωνική αυτή συμμαχία το ΣΕΒ και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών…
Και μας καλούν στην πρώτη δράση αυτής της “λυκοσυμμαχίας”, σε πανεθνική μέρα δράσης στις 30/5, και μάλιστα σε γενική απεργία! Μας καλούν δηλαδή να απεργήσουμε και να είμαστε σε κοινές συγκεντρώσεις και δράσεις με τα μικρά και μεγάλα αφεντικά, με αυτούς που βάζουν την οικονομία της χώρας πάνω από τους μισθούς και τις συντάξεις, που ευθύνονται για τη μαύρη εργασία και την απληρωσιά, που συμφωνούν με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ για αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, με αυτούς που δεν υπογράφουν καμιά συλλογική σύμβαση με τους εργαζόμενους και μας θέλουν όμηρους ατομικών συμβάσεων, κ.ο.κ.!
Όλοι αυτοί είναι υπέρ της ανταγωνιστικότητας και της υγιούς επιχειρηματικότητας, που για να επιτευχθούν πρέπει οι μισθοί να είναι 500-600 ευρώ, πρέπει να χαρίσουμε τις εισφορές μας στο ΛΕΠΕΤΕ γιατί κοστίζει στην Εθνική Τράπεζα, πρέπει να βλέπουμε τους συναδέλφους μας να φεύγουν και στη θέση τους να μένουν άδεια γραφεία ή να έρχονται ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι, με το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ, ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΛΕΝΕ!
Και το ονομάζουν αυτό “απεργιακό και αγωνιστικό ραντεβού” οι «συνδικαλιστές»! Ποιοι; Αυτοί που  - υπογράφουν ξεφτιλισμένες συλλογικές συμβάσεις με τους βιομήχανους  - δεν πειράζουν τους τραπεζίτες που κλέβουν την εργατική τάξη  - υποκλίνονται σε ΔΝΤ, ΕΕ, αλλά και σε όλες τις κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ)  - βάζουν πλάτη για αντεργατικά μέτρα χωρίς αντιδράσεις παζαρεύοντας ψιχουλάκια  - δεν έβαλαν καν απεργία ενάντια στα μέτρα της γ αξιολόγησης (12/1/18) - έχουν εκτός σωματείων όλους τους ελαστικά εργαζόμενους - έχουν απαξιώσει το συνδικαλιστικό κίνημα σε όλη την εργατική τάξη . Αυτοί που πριν γινόντουσαν βουλευτές και υπουργοί, σήμερα γίνονται διευθυντές, και κατήντησαν τις τριτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να λειτουργούν ως ΙΕΚ, με μεγάλους προϋπολογισμούς.
Ήδη από τις αρχές Μάρτη οι Γ.  Παναγόπουλος και Ν. Κουτσιούκης δικαιολογώντας την άρνησή τους να κηρύξουν απεργία για τις ΣΣΕ είχαν προαναγγείλει “νέες μορφές κινητοποιήσεων, τύπου Μακεδονικών συλλαλητηρίων” τονίζοντας ότι “πρέπει να βρούμε και κάτι άλλο πέρα από τις γενικές απεργίες που έχουν ξεπεραστεί”!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!
Όσο περνούν οι μέρες, τα ΜΜΕ που σε κάθε απεργία είναι απέναντι, θα αρχίσουν να προμοτάρουν την πανεθνική μέρα δράσης. ΣΚΑΙ, μνημονιακά κόμματα, ενώσεις εργοδοτών και εμπόρων, εργοδοτικά σωματεία, θα μας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ στις 30/5»  να στείλουμε ηχηρό μήνυμα με τη συμμετοχή μας στην “απεργία” τους.
Μια “Απεργία” η οποία έχει γενικόλογα αιτήματα που βολεύουν και πολλούς εργοδότες, όπως πχ για πολιτικές ενάντια στην ανεργία, δηλαδή μισθούς 300 ευρώ ή ανακύκλωση συμβάσεων. Όπως το αίτημα «όχι στην υπερφορολόγηση», όπου εννοούν των επιχειρήσεων, καθώς δεν αναφέρουν καν τη μείωση του αφορολόγητου των εργαζόμενων που ετοιμάζεται να εφαρμοστεί και να χάσουμε όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι 50-100 ευρώ μηνιαίως από το μισθό μας!
Μια “απεργία” που δεν λέει κουβέντα για το τσεκούρωμα των συντάξεων, την κλοπή του ασφαλιστικού εις βάρος της εργατικής τάξης. Καμιά αναφορά δεν υπάρχει στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αφού όλοι οι εργοδοτικοί φορείς έχουν ταχθεί ενάντια ακόμα και στη δυνατότητα για διαιτησία (ΟΜΕΔ). Ψάχνουμε και δεν βρίσκουμε εργατικά αιτήματα, για αξιοπρεπείς συντάξεις και μισθούς, για μπλοκάρισμα στις απολύσεις, για την εργοδοτική τρομοκρατία που ζει και βασιλεύει. Μας καλούν σε μια διαταξική δράση, όπου εργαζόμενοι και αφεντικά θα είναι όλοι δήθεν μαζί, λες και μαζί μοιραστήκαμε τα κέρδη ή μαζί μοιραζόμαστε τις ζημιές.
Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε ούτε ζητιάνοι, ούτε συνέταιροι με τα αφεντικά, ούτε θα ξεπλύνουμε όσους φταίνε για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Το μεροκάματο είναι ιερό, η απεργία είναι ιερή, οι εργατικοί αγώνες και η συλλογική δράση δεν θα ξεφτιλιστούν άλλο.
Δεν αρκούν οι καταγγελίες και οι διαφοροποιήσεις στο “περιεχόμενο”. Κάθε ταξικό σωματείο, κάθε αγωνιστική εργατική συλλογικότητα πρέπει να διαχωρίσει συνολικά τη θέση του. Καταλαβαίνουμε την αδυναμία που υπάρχει συνολικά για τις αγωνιστικές δυνάμεις, όμως η υποταγή σε μια τέτοια αντιδραστική τομή θα είναι καταστροφική. Δεν μπορούμε να βρεθούμε στην ίδια πλατεία με το ΣΕΒ και όλο το συρφετό των φιλοεργοδοτικών δυνάμεων.
Θεωρούμε ότι στον κλάδο των τραπεζών κάθε σωματείο οφείλει να κάνει Γενική συνέλευση για το αν θα συμμετάσχει σε αυτή την ξεφτίλα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πουν τη γνώμη τους. Καλούμε την Ενιαία να μη συμμετέχει και να συντονιστούμε με κοινή δράση για απεργιακή κινητοποίηση από τα κάτω.
èΗ κίνησή μας έχει αντιπρόταση και την καταθέτει, καλώντας κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο και δύναμη να συμπορευτεί: αγώνας καλά οργανωμένος ενάντια στη συνολική αντεργατική επίθεση και τη δ’  αξιολόγηση, με ημερομηνίες, μορφές, σχέδιο δράσης και κλιμάκωσης που θα καθορίσουν τα ταξικά σωματεία, οι επιτροπές αγώνα και οι συνελεύσεις τους!
Συγκεκριμένα: Συμμετοχή στη συνέλευση της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων 17/5 (ΕΚΑ), συγκέντρωση 21/5 έξω από εκδήλωση ΓΣΕΕ Μέγαρο Μουσικής, Γενική απεργία μέσα Ιουνίου πριν το Eurogroup (21/6).
 
Οι απεργίες είναι των εργατών
Αντεπίθεση τώρα με οργάνωση/ αγώνα /κλιμάκωση/ ταξικές απεργίες
 
 6980925499, 6936548328, 6946465296, 6948788704, 19923, 74306, 79836, 83908

Δεν υπάρχουν σχόλια: